how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
VÝŽIVOVÉ PORADENSTVÍ ZDRAVÁ VÝŽIVA

Co jíst před cvičením?

single-image

Abyste zdravě a hlavně efektivně cvičili, musíte si uspořádat svůj jídelníček. Není pravda to, že několik hodin před cvičením byste neměli jíst, aby se vám lépe hýbalo a po cvičení raději nejíst už vůbec, abyste nenabrali vše, co jste vypotili. S tímto přístupem riskujete nejen své zdraví, ale také i další kila navíc.

Pokud chcete mít dostatek energie při cvičení a zároveň nechcete mít moc velký hlad po cvičení, pak se musíte správně stravovat v průběhu celého dne. Startem každého dne by měla být vydatná snídaně a poté byste se měli stravovat každé dvě až tři hodiny.

Před cvičením by ve vašem jídelníčku neměla bát žádná tučná a příliš sladká jídla. Pozor si dejte také na vyšší obsah vlákniny – zpomaluje přístup sacharidů do krve, což je při redukčním cvičení nežádoucí.
Zde je 8 nejlepších potravin ideálních před cvičením, které vám poskytnout energii během namáhavého cvičení i živiny pro svalovou regeneraci po cvičení.

Banány
Banány jsou ve světě fitness velice oblíbenou potravinou. Obsahují jednoduché sacharidy, které vám poskytnout dostatek energiemi cvičení a vysoký obsah draslíku, který má vliv na udržení svalové funkce.

Ovocné smoothies
Ovocné smoothies jsou skvělé jako svačina před tréninkem. Obsahují vysoce kvalitní bílkoviny, jsou rychle stravitelné a obsahují skvělou kombinace jednoduchých a komplexních sacharidů.

Cizrna
Stačí si dát před tréninkem 1/3 šálku, který vám dodá asi 10 gramů bílkovin, 30 gramů sacharidů a téměř 9 gramů vlákniny.

Bílky
Tuk ve žloutcích se pomalu metabolizuje a proto je možné, že pokud sníte celé vejce, budete se cítit nafoukle. Proto jsou bílky daleko lepší volbou. Jeden vaječný bílek obsahuje asi 4 gramy bílkovin a žádný tuk.

Sušené ovoce
Máte před tréninkem málo času? Sušené ovoce je perfektní volbou. Jednoduché sacharidy vám poskytnou okamžitou energii a sušené ovoce vás rozhodně nebude zatěžovat. Dejte si čtvrt šálku sušených jahod, meruněk nebo ananasu.

Kuřecí prsa a hnědá rýže
Pokud cvičíte po obědě nebo večeři a chcete si dát na jídlo něco vydatnějšího, co vás však nebude při cvičení zatěžovat, sáhněte po kuřecím prsu s rýží. Dodá vám notnou dávku energie a má minimální obsah tuku. Komplexní sacharidy v hnědé rýži vám pomohou udržet energii a kuře vám poskytne protein pro svalovou regeneraci po tréninku. Hnědou rýži můžete nahradit sladkými brambory nebo quinoou.

Řecký jogurt
Řecký jogurt obsahuje téměř dvojnásobek proteinu a o polovinu méně cukru, než obyčejný jogurt. Srovnatelná varianta s vysokým obsahem bílkovin a mléka je tvaroh.

Maca
Peruánský kořen maca je skvělým doplňkem pro zvýšení energie a vytrvalosti a má také mnoho dalších zdravotních výhod. Je vhodný jako doplněk do jogurtu nebo smoothies.

Mohlo by se Vám líbit