how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT ŽIVOTNÍ STYL

Longboard

single-image

Longboard – to je druh prkna na kolečkách, které vyniká velkou stabilitou, rychlostí a v porovnání se skateboradem lepšími jízdními vlastnostmi. Na druhou stranu není vhodný pro provádění triků a vyznačuje se špatným klouzavým povrchem.
Z technického hlediska má větší, měkčí a širší kolečka, než skateboard. Trucky jsou širší, umožňují zatáčet pohybem těla a mají osy otočené směrem ven.

Druhy longboardů

Existuje několik druhů longboardů a každý z vás si jistě najde to své. Ať už si vybíráte longboard na cestu do práce či do školy, nebo chcete jezdit v parku a na stezkách.

DOWNHILL

Downhill neboli sjezd je královskou disciplínou longboardu. Jezdec se pohybuje rychlostí nad 60 km/h. Pevná deska a podvozek ve speciálním provedení zajišťují stabilitu při vysoké rychlosti. Kola jsou velká (o průměru 100 mm) a měkká, čímž zabraňují smykům, které by mohly vést k pádu.

CARVING A CRUISING

Existuje mnoho forem desek, ale účel jen jeden – potěšení z jízdy a pohodlné zatáčení na asfaltu. Desky jsou zde poměrně měkké o délce 80 – 130 cm. Trucky mají šířku 140 – 180 mm. Kolečka mají průměr 60 – 70 mm a jsou měkká a po stranách zaoblená. Jízda na takovýchto longboardech lze srovnávat s jízdou na snowboardu.

V poslední době jsou velice populární mini – longboardy, podobné Pennyboardům, které lze pohodlně nosit v ruce i v batohu. Skvěle se hodí na jízdu po městě.

SURF STYLE LONGBOARDY

Toto jsou longboardy pro všechny milovníky surfování. Desky jsou velice dlouhé, až 3 m. Technika jízdy je podobná surfování.

Tyto 3 typy patří mezi základní rozdělení longboardů, ale je jich mnohem více. Existují ještě desky na slalom, elektro longboard a další.

Jak vybrat longboard?

Při výběru typu longboardu se soustřeďte na disciplínu, kterou budete provozovat a také na druh koleček, desky, trucku, ložisek, šroubů.
Pokud budete longboard používat především ve městě jako dopravní prostředek, vybírejte mezi kratšími až středně krátkými longboardy. Tento board by měl mít nadzvednutou zadní část (tail), díky čemuž budete snadněji překonávat veškeré nerovnosti.

Longboard budete vyžívat především v parcích a na stezkách? Pro vás jsou určeny pintailové desky. Měli byste vědět, že čím je longboard vyšší, tím je méně stabilnější, ale za to rychleji reaguje a zatáčí a naopak.
Jestliže chcete dopravní prostředek, který budete využívat mimo město, především na silnicích a různých kopcích, můžete převážně vybírat ze všech typů – od freeride, downhill až po carving.

Mohlo by se Vám líbit