how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Paddleboardy

single-image

SUP

Sup je zkratka z anglického Stand Up Paddle (pádlování ve stoje). Je to poměrně nový druh vodního sportu. Na speciální desce se s veslem v ruce můžete kochat okolním světem a odpočívat. Můžete chytat vlny a cítit se jako opravdový surfař. Můžete se postavit proti proudu nebo pořádat závody a dát si pořádně do těla z pohledu kardia i síly.

V paddleboardingu si najde každý to své. SUP vám nabízí obrovské pozitivní emoce, možnost objevovat ty nejkrásnější místa planety a vychutnat si pocit harmonie s přírodou. A jak se jmenuje ta „speciální deska“? Je to Paddleboard.

PADDLEBOARDY JSOU SPOLEHLIVÉ A BEZPEČNÉ

Paddleboardy najdete ve dvou verzích – existují pevná a nafukovací prkna. Pevné boardy mohou být vyrobeny z různých materiálů – ze dřeva, laminátu, epoxidové pryskyřice i karbonu, ale vyznačují se jednou společnou vlastností – rozměr je vždy stejný. Z tohoto důvodu je těžší prkno uschovat a převážet, než je tomu u nafukovacích boardů, kdy ho pouze vypustíte, srolujete a schováte do batohu. Co se týká právě nafukovacích prken, tak s těmi to není tak úplně jednoduché, jak se může zdát, přece jen se nejedná o nafukovací matraci.

Nafukovací deska má pod horní vrstvou obalu spoustu vertikálních trubiček, které dodají desce tuhost a pevnost. Nafukovací paddleboardy jsou o něco pomalejší, než ty pevné, za to jsou ale snadno přenositelné a nehrozí jim žádné uloupnutí nebo poškrábání.

Čím je board širší, tím je stabilnější a pomalejší. Na velkých deskách se můžete projíždět klidně dva (jak s dítětem, tak s dospělým). Užší paddleboardy jsou rychlejší, ale je obtížnější udržet na nich rovnováhu. Vybírají si je především profesionálové.

Svůj výběr nenechejte náhodě a předem si uvědomte, jaké vlastnosti by měl mít zrovna váš paddleboard a jaké aktivity s ním budete provozovat.

  • Prkna do vln – tato prkna jsou podobná ohnutému banánu, mají hodně zaoblené boky. Jsou širší a kratší, skvěle se ovládají a disponují vysokou stabilitou. Nehodí se na klidnou projížďku přírodou.
  • Prkna pro cvičení jógy – jóga na vodě je hitem posledních let. Tato prkna jsou široká a mají úchyty.
  • Prkna na závodění – jsou konstruována tak, aby dosáhla co největší rychlosti. Jsou úzká a dlouhá. Nejsou ideálním výběrem pro úplné začátečníky.
  • Prkna pro všechny objevovatele – pokud milujete přírodu a jste dobrodruh, který chce strávit na vodě i více dní, pro vás jsou ideální prkna s užší konstrukcí, která jsou určena na objevování okolí a pádlování při vyšší rychlosti.
  • Prkna na klidnou vodu – prkna pro aktivní odpočinek na jezeře, stojaté řece nebo rybníku jsou ta, která kladou důraz na stabilitu.
  • Prkna pro všechno – jsou středně široká a středně dlouhá. Mají takové vlastnosti, které jim dodají stabilitu při sjíždění klidných řek, stojatých vod, ale i menších vln.

Paddleboarding je vhodný pro všechny věkové kategorie od dětí až po seniory. Zdokonalíte si smysl pro rovnováhu, zlepšíte si fyzickou kondici, aktivně strávíte čas se svými nejbližšími a získáte nové zážitky.

Mohlo by se Vám líbit