how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Pennyboard

single-image

Pennyboard – deska určena k jízdě, která byla vytvořena v Austrálii pro aktivní zábavu, jako jednoduchá a manévrovatelná alternativa ke skateboardům. Tyto desky jsou velice oblíbené a stále více přitahují pozornost svou barevností a vysokou kvalitou.

Co je pennyboard  a proč ho potřebujeme?

Penny mají v názvu z důvodu jejich malé velikosti. Na pennyboardech mohou pohodlně jezdit dospívající, děti a je ideálním prostředkem i pro dívky. Jsou často spojovány s longboardy a slouží k pohybu po městě i k odpočinku.

Z čeho se pennyboard skládá?

  • Má trvanlivou a lehkou plastovou desku, na které je reliéfní vzor, který pomáhá udržet nohy na desce a zabraňuje uklouznutí. Složení plastů je výrobním tajemstvím.
  • Trucky Pennyboardů jsou vyrobeny z kvalitního hliníku. Mají za úkol propojit desku a kolečka. Utáhnutím šroubů je truck pevnější, uvolněním se stává měkčí.
  • Polyuretanová kolečka mají jádro vyrobeno z hliníku nebo plastu. Doporučená tvrdost u koleček pennyboardu je 83A.

Jaký je rozdíl mezi pennyboardem a skateboardem?

Jedním z nejdůležitějších rozdílů mezi skateboardem a pennyboardem je jejich rozměr. Pennyboardy jsou menší a jsou ideálnější volbou pro děti a mládež. Rozdíl můžeme nalézt také v materiálu desky. Na Pennyboardy se používá vysokopevnostní plast.

Jak vybrat ten nejlepší pennyboard právě pro vás?

Když se rozhodnete zakoupit si pennyboard, jistě se setkáte s širokou škálou modelů, které se liší barvou, designem, doporučenou věkovou kategorií i velikostí.
Při výběru správného modelu zvažte své jízdní schopnosti a velikost nohy. Pokud jste začátečník nebo máte velkou nohu, měli byste si koupit penyboard o velikosti 56 cm (22 palců). Modely, které měří 27 palců, se doporučují dětem, dívkám a chlapcům s nízkou hmotností. V jiných případech by měla být vaše volba založena pouze na osobních preferencích.

Od kolika let je možné jezdit na pennyboardu?

Začít ovládat dětskou desku je možné již od 4 let věku dítěte. Jsou desky, které jsou určeny pro děti od 4 – 12 let s určením hmotnosti do 40 kg, ty mají délku 22 palců. Délka pennyboardů pro teenagery starší 11 let bývá od 66 cm výš.

Jak pennyboard skladovat?

Pennyboardy jsou z hlediska skladování velice nenáročné, protože materiály, ze kterých jsou vyrobeny, jsou vysoce odolné vůči vnějším vlivům.

Nejvíce „zranitelnou“ částí pennyboardu jsou ložiska. Pokud uložíte desku do míst, kde je vysoká vlhkost, důrazně ovlivníte její výkonnost a životnost. Navíc speciální vrstva, která je u některých modelů grip tape je také náchylná k účinkům vody. Takže hlavní radou pro uložení desky je chránit ji před vlhkostí.

Mohlo by se Vám líbit