how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ SPORT

Koloběžky jako bezpečný i zdravý dopravní prostředek

single-image

Nebaví vás jezdit MHD – možná se dokonce bojíte nákazy, a přesto vám vaše ekologické cítění nedovoluje ke každé cestě do práce či na nákup používat auto? Nebo chcete prostě používat zábavnou, a přitom zdravou cestu dopravy „vlastním pohonem“? Nemusíte si kupovat rovnou kolo. Taková koloběžka je mnohem dostupnější i skladnější, přičemž si ve zdravotních benefitech v ničem nezadá s „obyčejným“ kolem.

Koloběžka do města i do terénu

Koloběžka asi není prvním dopravním prostředkem, po kterém byste sáhli při plánování lesní túry. Přesto se i tento dopravní prostředek dělí na spoustu podskupin, z nichž každou využijete pro trochu jiné účely. Tím samozřejmě neříkáme, že musíte mít od každé jednu. Rozhodně se však před nákupem vyplatí alespoň krátké zamyšlení nad tím, co s koloběžkou vlastně chcete dělat.

Chcete ji používat jako dopravní prostředek do města?

Na kratší trasy ve městě oceníte spíše menší a skladnou, ale přitom funkční koloběžku. Zajímavou variantou může být také e-koloběžka.

Na té můžete jezdit sice sami, ale pokud už nemůžete nebo vás čeká dlouhá cesta po městě, můžete vám pomoci motorek.

Skládací i dětské koloběžky

Oblíbenou variantou do města je skládací koloběžka. Ta se vám bude hodit hned v několika případech. Nezabere vám totiž doma moc místa, a navíc je skvělá pro opravdu dlouhé trasy, kdy střídáte například jízdu „vlastním pohonem“ a dopravním prostředkem. V metru ani v dálkovém autobuse by z vás totiž s normální koloběžkou nadšením moc nikdo neskákal. Té skládací si však nikdo ani nevšimne.

Zvláštní kapitolou jsou pak dětské koloběžky, které by neměly chybět v žádné domácnosti s dětmi.

Freestyle jízda

Chcete koloběžku na něco víc než jen obyčejné přepravování se z místa na místo? Pro lidi, kteří se rádi vyblbnou a zkouší nové triky, jsou freestyle koloběžky.

Oproti obyčejným koloběžkám, které jsou určené především pro přepravu z místa na místo, mají freestylové koloběžky vyztužený rám a extrémně pevnou konstrukci, která jejich majitelům umožní předvádět divoké kousky nejen na U-rampě.

Příkladem takové téměř profesionální freestylové koloběžky je SPARTAN STUNT PRO HIGH LEVEL, se kterou se můžete setkat u začínajících profesionálů, kteří to s tímto sportem myslí vážně. Začít však můžete i s nižší třídou, která nabízí podobné vlastnosti pro lidi, kteří ještě nemají zmáknutý každý tríček, který freestyle nabízí.

Mohlo by se Vám líbit