how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
VÝŽIVOVÉ PORADENSTVÍ

Co to jsou aminokyseliny?

single-image

Aktivní růst svalů jakéhokoliv sportovce si nejde představit bez doplňkových aminokyselin. A co to jsou aminokyseliny? Jsou to stavební prvky bílkovin v těle. Kromě toho posilují svalovou tkáň, obnovují organismus po velké zátěži a aktivně se podílí na úbytku hmotnosti.

Aminokyseliny patří k přírodním doplňkům, jsou syntetizovány přirozeným způsobem našim tělem, ale jejich množství je pro ty, kteří se zabývají kulturistikou, nedostatečné. Celkem je známo 20 aminokyselin, z nichž má každá určitou výhodu.

Typy aminokyselin

  • Volné aminokyseliny – jsou okamžitě absorbovány do cév a nevyžadují další trávení trávicím systémem. Díky tomu jsou schopny velmi rychle proniknout do svalů a předvídat svalový katabolismus.
  • Hydrolyzované aminokyseliny – jsou nejrychlejší v asimilaci těla, aktivně vyživují svalovou tkáň a jsou základem všem anabolických reakcí.
  • BCAA – mají nejpříznivější vliv na růst svalové tkáně.
  • Di a tripeptidové aminokyseliny vyživují svaly a aktivují anabolické reakce.

Všechny aminokyseliny jdou perfektně kombinovat s jinými produkty sportovní výživy, ale zdaleka ne všechny se mohou užívat společně. Vždy je lepší se poradit s odborníkem.

Výhody aminokyselin

  • Skvěle zvyšují sílu a vytrvalost v tréninku, což urychluje sběr svalové hmoty.
  • Rychle obnovují organismus, odstraňují bolest po tréninku.
  • Dokonale obohatí stravu o užitečné látky.
  • Aktivně odstraňují pocit hladu.
  • Spalují přebytečnou vrstvu tuku a zrychlují metabolismus.

Jak užívat aminokyseliny?

Příjem aminokyselin závisí na vašem cíli. Pokud chcete nabrat svalovou hmotu, pak je ideální čas na konzumaci aminokyselin před a po tréninku a také po probuzení. Pokud potřebujete rychle zhubnout, měl by být přípravek užíván častěji. Univerzální dávka – ne méně, jak 5 gramů.

Pokud jste se rozhodli začít sportovat a zvyšovat každodenní zátěž organismu, nezapomeňte na vyváženou denní stravu. Pomůže udržovat tělo v bdělém stavu a dosáhnout kvalitnějších výsledků. A co je nejdůležitější, kupujte doplňky stravy pouze od osvědčených prodejců kvalitních výrobků bezpečných pro vaše zdraví.

Mohlo by se Vám líbit