how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Co je waveboarding a proč byste tenhle sport měli zaručeně zkusit?

single-image

Nový hit ve světě sportů se jmenuje waveboarding. Přestože může na první pohled podle názvu vypadat jako vodní sport (wave znamená vlna), opak je pravdou. Waveboarding je svým způsobem trochu podobný skateboardingu, ale přece jen úplně jiný – jak vzhledem, tak hlavně pocitem při jízdě. A jedná se o super sport pro každého, kdo se chce umět rychle přesouvat z místa na místo, mít zdravé klouby, a k tomu všemu si užít neskutečnou zábavu „na vlnách doby“.

Definice waveboardingu

Co to vlastně waveboarding je a jaký je rozdíl mezi tímto sportem a například skatem? Na rozdíl od skateboardu, který je většinou z jednoho prkna a má čtyři kolečka, waveboard je složen ze dvou desek, torzní tyče a kolečka má pouze dvě – každé na jedné desce a nezávislé na tom druhém.
Samotný pohyb na waveboardu se tak oproti tradičnějšímu skatu liší a můžete se na tomto „prkně“ cítit spíš jako na vodě či na sněhu než v městské betonové džungli. Spojuje tak v sobě to nejlepší, co nabízejí ostatní prkna.
Samozřejmě i zde je jistá křivka učení se jízdě – ale čím víc podobných sportů umíte, tím rychleji ovládnete i waveboard.

Jak vybrat první waveboard?

Jedním z nejdůležitějších faktorů je nosnost. Vybírejte určitě takovou, která překračuje vaši váhu o dostatečný počet kil. Dalším důležitým faktorem při výběru waveboardu jsou kolečka. Pokud si chcete tento sport pouze vyzkoušet, určitě není nutnost mít hned do začátku profesionální výbavu, avšak kolečka jsou základem kvalitní jízdy.
Protože jsou na waveboardu pouze dvě, rychleji se opotřebovávají, a navíc mají na vaše pohodlí při jízdě snad ten největší vliv.

Do začátku se hodí například prkno Sulov Pro s nosností 80 kilo a váhou 3,5 kila. Pro děti je pak ideálním startem Street Surfing Mini

Vybavení k waveboardu

Kromě waveboardu se vám budou hodit také chrániče, zvlášť pokud chcete jezdit s dětmi. Stejně tak se neztratí ani lahev na vodu a sportovní hodinky, které měří váš výkon i zlepšení v průběhu času.
Pokud už se waveboardingu věnujete nějakou dobu, určitě nepřehlédněte ani naši nabídku speciálních koleček, ze kterých si vyberete ta nejlepší pro váš druh jízdy.

Mohlo by se Vám líbit