how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
HUBNUTÍ VÝŽIVOVÉ PORADENSTVÍ

Co jíst pro nabrání svalové hmoty

single-image
Co kdybyste se dozvěděli, že můžete zachovat, nebo dokonce získat více svalové hmoty a síly s menším množstvím tréninků? Tajemství spočívá ve výživě. Mnoho lidí tvrdě trénuje, ale zapomínají na vyváženou stravu. Takže čas, který tráví v posilovně je v podstatě zbytečný. Proč záměrně sabotují svůj prospěch? Protože si myslí, že správně jíst je velice složité a namáhavé.
Ignorace správného stravování však není řešením. Když budete vědět, jak výživa funguje, pomůže vám to nabrat svalovou hmotu a sílu. Tato metoda funguje pro všechny, kteří běžně posilují a navštěvují fitness.
Pro začátek zde máte deset nejlepších potravin, které vám pomohou získat více svalové hmoty.

LIBOVÉ HOVĚZÍ

Pokud chcete získat svalovou hmotu, základem vaší stravy by mělo být libové hovězí maso. Libové maso je plné toho, co vede k růstu svalů, včetně zinku, železa a vitamínu B. Ještě důležitější je, že poskytuje tělu vysoce kvalitní bílkoviny a aminokyseliny.

KUŘECÍ MASO

Stejně, jako hovězí maso, také kuřecí maso je vynikajícím zdrojem vysoce kvalitních bílkovin, což je důležité pro svaly, kosti, zdraví a celkové udržování hmotnosti. Kuře může být připraveno na tisíce způsobů.

VEJCE

Vejce obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny, esenciální aminokyseliny, cholin a vitamín D.

TVAROH

Málo kdo ví, že tvaroh je téměř úplně čistý kasein protein a je ideální pro udržení svalové hmoty. Tvaroh je také výborným zdrojem vitamínu B12, vápníku a dalších důležitých živin.

SYROVÁTKOVÉ BÍLKOVINY

Syrovátkové bílkoviny poskytují rychlý a pohodlní zdroj bílkovin za přijatelnou cenu – to je jeden z důvodu, proč patří mezi nejoblíbenější doplňky ve fitness průmyslu. Kulturisté je běžně používají hned ráno, po tréninku a mísí je také s některými jídly. Pro ostatní, kteří chtějí nabrat svalovou hmotu, je vhodné, aby syrovátkové bílkoviny používali hned po tréninku. Je důležité mít na paměti, že syrovátkové bílkoviny slouží pouze jako doplněk a je nutné nadále získávat vysoce kvalitní bílkoviny z jiných potravin.

TUŇÁK A JINÉ RYBY

Ryby mají vysoký obsah bílkovin, nízký obsah tuku a jsou bohaté na omega- 3 mastné kyseliny, které jsou velice důležité při odbourávání tuků a zajistí řádnou funkci tělesných procesů, ke kterým patří například i metabolismus.

OVESNÉ VLOČKY

Ovesné vločky jsou výborným zdrojem sacharidů kvůli nízké hodnotě glykemického indexu. Potraviny s nízkým indexem GI mohou zvýšit úbytek tuku pro ty, kteří chtějí zhubnout a poskytují stálý zdroj sacharidů pro zachování svalové hmoty.

CELOZRNNÉ VÝROBKY

Produkty z celozrnné mouky jsou daleko efektivnější a poskytují více živin, než potraviny z rafinovaných obilovin. Zejména pak hnědá rýže může pomoci zvýšit hladinu růstového hormonu, který je důležitý pro růst svalové hmoty a odbourávání tuku.

OVOCE A ZELENINA

Ovoce a zelenina jsou bohatým zdrojem antioxidantů, které jsou důležité pro zdravé fungování imunitního systému. Poskytují také daleko více živin, jako je vitamín C, vitamín E a beta – karoten.

ZDRAVÉ TUKY

Většinu z vás možná jen při myšlence na tuky zamrazí, ale dobré tuky jsou důležité pro růst svalové hmoty. Ve skutečnosti jsou to právě tuky, které hrají důležitou roli při produkci hormonů, které podporují růst svalů a získání síly. Dobré tuky můžete najít v lososu, rybách, ořeších, listové zelenině, avokádu nebo lněných semínkách.

Mohlo by se Vám líbit