how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ HUBNUTÍ SPORT

Kdy je nejlepší cvičit?

single-image
Ráno v poledne nebo o půlnoci? Kdy je ten nejlepší čas pro cvičení? Otázka jednoduchá, odpověď už nikoliv. Především se ptejte sami sebe. Různí lidé mají různé preference a dispozice, které ovlivňují způsob, jak reagují na cvičení v různých denních dobách. Také záleží na vašem pracovním režimu a denním režimu.

Odborníci se shodují, že je nejlepší cvičit v době, o které víte, že bude pravidelná a budete ji moci zodpovědně dodržovat.

Jaký máte biorytmus?

Existují dva typy lidí s odlišným nastavením biorytmu. Ke které skupince se přiřadíte vy? První skupina je schopna ráno bez větších problémů vstát a jít si zaběhat. Trénink jim ráno připadá daleko jednodušší a účinnější oproti večeru, kdy už pomalu dochází síly. Naopak druhá skupina si raději pospí a jejich ideální čas ke cvičení pak nastává v pozdějších hodinách.  Opět záleží na individualitě každého z vás. Cvičení by se nemělo stát otravnou nutností, kvůli které budete mít zkažený den.

Cvičení ráno

Pokud chcete začít den s nadšením, v duševní pohodě a s hormony štěstí, které tělo při cvičení vyplavuje, ranní cvičení je pro vás ideální volbou. U lidí, kteří cvičí ráno je více pravděpodobné, že se budou určitému cvičebnímu plánu věnovat dlouhodobě.
Pokud budete cvičit ráno, po celý zbytek dne se budete daleko lépe koncentrovat a budete mít zvýšenou mentální pozornost. Cvičení ráno povzbuzuje metabolismus na nejdelší dobu a také má tělo větší tendenci spalovat tuky.
U ranního cvičení dbejte více na dobré rozcvičení, protože právě v této době vzniká nejvíce zranění.

Cvičení odpoledne

Tělo je dostatečně zahřáté a riziko zranění je zde o poznání nižší. Velkým plusem cvičení odpoledne je v tom, že v pozdějších denních hodinách se zvyšuje výkon, odolnost i síla a tak i cvičení bude o něco efektivnější. Zároveň cvičení odpoledne (po práci) je skvělým odreagováním a relaxací.
Jedinou nevýhodou je to, že pokud navštěvujete fitness centrum, pak tam bude v této denní době pravděpodobně největší nával.

Cvičení pozdě večer

Pohyb v této denní hodině může napravit poruchy spánku i zredukovat míru stresu, který byl za celý den nahromaděn. Avšak pokud cvičíte těsně před spaním, zrychlení metabolismu, které nastane po fyzické námaze, bude po krátké době rychle zpomaleno, protože v momentě, kdy jdete spát, metabolismus se automaticky zpomaluje sám.

Mějte na paměti, že byste si měli vybrat takový čas, který nejvíce vyhovuje vám a pravidelně jej dodržovat. Nejlepší čas pro cvičení je pokaždé TEĎ. Je lepší cvičit v kteroukoliv hodinu, než nemít pohyb vůbec žádný.

Mohlo by se Vám líbit