how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Výbava a bezpečnost cyklistických kol

single-image

Cyklistická sezóna je opět v plném proudu a na silnicích opět potkáváme jednoho cyklistu za druhým. Chcete se přidat nebo už sami jezdíte a hledáte ideální doplňky, které vaše cyklistické výlety zpříjemní? V obou případech jste na blogu Efitness.cz správně!

Cyklistika a houbaření jako poznávací znamení Čechů, Moravanů i Slezanů

Cyklistika je v ČR jednou z nejrozšířenějších sportovních aktivit. Není se čemu divit. Přeje nám jak terén, tak spoustu skvělých cyklistických stezek i výletních cílů. Ať už patříte mezi závodní cyklisty, které zajímá především rychlost na tachometru a výsledky závodů, nebo se cyklistice věnujete rekreačně a rádi si užíváte výhled na krajinu, malinovku v hospodě a prohlídku hradu či zámku v cíli vaší trasy, na Efitness.cz si pro sebe i své kolo vyberete skvělé doplňky, které vám zajistí mnohem pohodlnější jízdu a větší bezpečí na českých silnicích. Pojďme se na ně podívat!

Vyhlížíte si nové cyklistické kolo? Zkuste skládačku!

Nejprve v rychlosti mrkneme na samotná kola pro ty z vás, kteří se teprve po letním dopravním prostředku porozhlížejí.

Pokud se chcete přesouvat z domova do práce nebo čas od času vyrazit na výlet po okolí a nezatěžovat přírodu zplodinami z auta – a k tomu se rozhýbat a užít si krásné české krajiny – jako ideální volba se nabízí skládací kola.

Například kolo UBIKE složíte do sedmi sekund a nabízí plnohodnotnou výbavu do terénu i na silnice. Kolo má 21 rychlostí, což je na „skládačku“ skutečně nadstandardní výbava. Je ideální pro lidi do 190 cm a unese i 110 kilo. Samotné UBIKE pak váží pouhých 14,4 kilo. Skládačka je ideální na výlety. Nemusíte s ní řešit zahrádku a převoz kola na chatu či do cílové destinace. Prostě ho složíte do kufru a můžete během pár minut vyrazit!

Bezpečnost na prvním místě

Pokud se věnujete rekreační cyklistice a jezdíte rádi s dětmi na výlety, jistě je i pro vás bezpečnost na silnicích na prvním místě.

Jak pro ni nadchnout i ty nejmenší?
Houkačka na kolo ve tvaru známé pohádkové rybičky potěší i lecjakého dospěláka, nejmenší s ní pak udělají spoustu parády. Stejně jako dětem, ani vám by nemělo chybět zadní osvětlení kola, díky kterému vás řidiči na silnici nepřehlédnou.

Chybu neuděláte ani dostatečně barevným oblečením. Přestože je u cyklistů černá poměrně populární a v této barvě se často vyrábějí i cyklistické dresy pro sportovce, nejedná se o příliš moudrou volbu rovnou z několika důvodů. Ať už se bavíme o přitažlivosti, kterou má pro sluneční paprsky, nebo o minimální viditelnosti pro řidiče i během slunečného dne, tmavé barvy opravdu nejsou pro cyklistu ideální volbou.

Zapomenout byste samozřejmě neměli ani na přilbu, bez které byste na kolo rozhodně sedat neměli – a pro děti to platí dvojnásob. Nebojte, i tento kus výbavy může být stylový a ostudu vám rozhodně neudělá. Stačí se podívat na naši nabídku a jistě vyberete slušivý kousek pro dospělé i pro ty nejmenší.

Nezapomínejte ani na pitný režim

V souvislosti s bezpečností při cyklistických výletech je také důležité zmínit pitný režim. Společně s dětmi byste měli před výletem vypít alespoň půl litru vody a tekutiny po cestě postupně doplňovat. Ideální je pauza na pití alespoň každou půl hodinu.

Po návratu si pak můžete dopřát vodu oslazenou ovocem či ochucenou citrónem. Při zanedbání pitného režimu zvláště dětem hrozí nepříjemné zdravotní problémy. Vybavte se raději šikovnou lahví na kolo a svou bezpečnost na silnicích nepodceňujte!

autorka článku: Markéta Gajdošová

Mohlo by se Vám líbit