how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ ŽIVOTNÍ STYL

Chraňte svá záda – bederní pásy pro všechny příležitosti

single-image

Bederní pás je pomůcka vhodná k podpoře berní páteře pro lidi, kteří mají s touto oblastí problém, ale také pro sportovce. Využít se však dají v mnoha situacích – vyhřívaný bederní pás je například skvělým pomocníkem, který uleví bolesti břicha a spodní části zad v období menstruace. Pro těhotné ženy je navržen dále i těhotenský pás na podporu bříška… Zkrátka a dobře se jedná o všestrannou pomůcku, kterou by měl mít pro případ potřeby každý doma.

Dělení bederních pásů

Bederní pásy můžeme rozdělit na zdravotní pomůcky, které jsou certifikované Státním ústavem pro kontrolu léčiv. Koupě takových bederních pásů může být v určitých případech plně hrazená pojišťovnou.

Pojišťovna vám bederní pás certifikovaný SÚKL uhradí, jestliže trpíte:

  • revmatickou bolestí,
  • chronickou bolestí zad,
  • pooperačním stavem,
  • zhmožděním bederní páteře,
  • špatně zhojenými zlomeninami bederních obratlů,
  • nebo dalšími zdravotními potížemi.

Bederní pás si však můžete zakoupit sami jako prevenci proti pohmoždění bederní páteře, ale také například pro jeho zeštíhlující či zpevňující účinky. Bederní pásy jsou totiž vhodné jak pro sportovce, tak těhotné ženy i pro ty, kteří jen chtějí při zvláštní příležitosti schovat větší bříško…

Zeštíhlující bederní pásy

Nejoblíbenější variantou je ta poslední zmíněná. Zeštíhlující pás dokonale formuje problémové partie. Zároveň zlepšuje krevní oběh a hodí se tak při cvičení, ale ostudu vám neudělá ani pod košilí či ve společenských šatech. Jedná se o ideální volbu pro lidi, kteří chtějí udělat dojem a současně i něco pro své zdraví.

Ženám v očekávání by naopak neměl ve výbavě chybět těhotenský pás, který stabilizuje obzvlášť namáhanou páteř a pomáhá s podporou bříška a pánve. Tento pás je velmi měkký a elastický, takže při jeho nošení nezatěžuje žádnou část vašeho těla.

Bederní pásy se zateplením

Ledvinové pásy chrání a současně zahřívá bederní oblast. Jeho neoprenová výztuha je vysoce odolná proti vlhkosti i potu. Bonusem je také snadné zapínání na suchý zip. Zahřívané bederní pásy jsou neodmyslitelnou součástí motorkářské výbavy, zvlášť pro motorkáře, kteří se nenechají před jízdou odradit ani pošmurnějším a větrnějším počasím.

Další variantou bederního pásu s elektronickým výhřevem je inSPORTline eHeater z kvalitního neoprenového materiálu. Tento pás podporuje zdravé držení těla a současně zahřívá oblast ledvin a bederní páteře a zmírňuje bolestivé pocity, které se v těchto oblastech často dostavují.

Mohlo by se Vám líbit