how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
HUBNUTÍ

Jak si užít Vánoce a nepřibrat?

single-image

Vánoce – svátky míru a klidu nebo přežírání a nulového pohybu? Pojďte si je letos užít bez zbytečných kil navíc!

Vánoční svátky si všichni chceme užít co nejvíc v klidu. Zvlášť letos si většina z nás přeje alespoň těch pár dní strávit co nejnormálněji v obklopení svých nejbližších a… jídla. Právě jídlo (většinou ideálně nezdravé) mnohým z nás ve vypjatých časech poskytuje jistou útěchu a celkově v lidech vyvolává příjemné pocity. A o Vánocích je to samozřejmě nejhorší. Chcete si svátky letos užít v pohodě a přitom nepřibrat? Máme pro vás pár tipů!

Namixujte k tradičnímu cukroví i cukroví zdravé

Chcete si užít skutečně tradiční Vánoce s vanilkovými rohlíčky a lineckým, ale bojíte se čísla, které na vás v lednu z váhy vybafne? Zkuste k tradičním vánočním dobrotám přimíchat i nějaké to fitness cukroví, které leckdy chutná ještě lépe než to babiččino. Klasickou mouku v těchto receptech totiž často nahrazuje ta ořechová, která dodá ještě o krapet více chuti.

Přehánět byste však neměli ani s jedním druhem pečiva.

Pokud plánujete letos pouze „zdravé“ cukroví, nezapomeňte, že i po něm se přibírá velmi snadno. Zvlášť, když zapomeneme, že i zdravější varianta vánočních pochutin je stále velmi kalorická.

Nepodceňujte sílu procházek

Vánoční procházka na čerstvém vzduchu je jednou z nejkrásnějších tradic.

Chůze je nepochybně nejpřirozenější i nejzdravější pohyb.  V chladné zimě navíc tělo spaluje kalorie nejen chůzí, ale i tím, jak se vás snaží zahřát.

Proto byste i během vánočních dnů měli alespoň na hodinovou procházku chodit pravidelně. Ať už do lesa či do města, s rodinou či o samotě, přínos pro vaše tělo, zvlášť přejedené cukroví a salátu, bude mít procházka rozhodně nezanedbatelný.

Kromě toho, že se zbavíte alespoň pár kalorií, vám pomůže i lépe spát (a spánek je při udržování fit postavy stejně důležitý jako pohyb), a snadno při ní odbouráte stres nahromaděný při vánočních přípravách.

Nadělte si pod stromeček vybavení pro domácí cvičení

Kdy jindy se odměnit a současně udělat něco pro své zdraví než o Vánocích? Napište si Ježíškovi o fitness vybavení do domácnosti!

Domácí posilovna se bude hodit i příští rok, zvlášť, pokud se nic nezmění kolem momentální situace. Pokud se chcete do zdravého životního stylu pustit skutečně naplno, rozhodně s nákupem vybavení neprohloupíte.

A po čem sáhnout?

Mezi nejoblíbenější fitness zařízení pro domácí cvičení patří elliptical a ergometr. Z vybavení pro cvičení s vlastní vahou rozhodně nesáhnete vedle při nákupu malé trampolíny do bytu.

Dodržujte naprostý základ zdravého životního stylu – nepřejídejte se

Základem je samozřejmě nepodlehnout. Ani o Vánocích nepotřebujete ten jeden řízek na víc či ten kousek cukroví, po kterém vám už zaručeně bude špatně. To samé platí i pro alkohol. Užijte si od všeho trochu, ale s mírou! 😊 Nepřejídání se v kombinaci s dostatkem pohybu je jedním z nejsnadnějších triků, které vám pomohou nepřibrat o Vánocích, ale i během zbytku roku.

Mohlo by se Vám líbit