how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Nohy v pohodlí i teple

single-image

Nohy namáháme téměř pořád, a to i při běžných činnostech. Při sportu – ať už jde o běh, túru či posilování, dostávají zabrat nejvíc z celého těla. Nohy jsou naším nejspolehlivějším dopravním prostředkem i fitness nástrojem. Přesto se jim často nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. V tom lepším případě si na běh i chůzi koupíme odpovídající obuv. Ale myslíte dostatečně na celkovou péči, kterou nohy vyžadují?

Pohodlné vložky do bot

Nejhorší, co se může nohám stát, je pořízení nových bot! Ať už je jejich kvalita jakákoliv, pravděpodobně se ochození bez nějakého toho puchýře a bolení neobejde. Zvlášť, pokud nové boty rovnou vytáhnete na pořádnou túru!

Podobným potížím se dá naštěstí alespoň částečně předcházet. Ať už tím, že si nohu olepíte v kritických místech náplastí (která však často může působit problémy sama o sobě), nebo pořízením pohodlné, měkoučké vložky do bot.

Ty pomohou nejen se „zachozením“ nových bot, ale i při problémech s klenbou či držením těla. Kvalitní vložky do bot jsou skvělé taky pro lidi, kteří v zaměstnání hodně stojí či chodí, protože pomohou odlehčit nejen nohám, ale i kloubům.

Nahřívání nohou i bot se vyplatí

Zima sice svědčí hubnutí, protože naše tělo spálí více kalorií při snaze o zahřátí. Celkově však příliš velká zima není ani zdravá ani příjemná. Po omrzlinách netouží nikdo, ale ani příliš dlouhé klepání zubů není nijak zvlášť velká zábava. Chystáte se na túru?

Přichystejte si do baťůžku k ostatnímu zimnímu vybavení také nahřívací polštářky, pomocí kterých si můžete zahřát boty, nohy, ale třeba i ruce či jinou část těla, na kterou zrovna dopadá zima nejhůře. Nahřívací polštářky a sáčky se hodí i během chladnějších podzimních a jarních nocích, když plánujete přespávání ve stanu. Ve spacáku vás totiž zahřejí stejně dobře jako malá kamínka.

Pravidelné masáže krémem na nohy

Nohy si zaslouží péči i v podobě pravidelné koupele a masáže. Kvalitní krém na nohy bychom měli nanášet každý večer, společně s krátkou automasáží. Nejenže krémem ošetříte namáhanou pokožku, ale také nohám dopřejete zasloužený relax a odpočinek.

Mohlo by se Vám líbit