how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
VÝŽIVOVÉ PORADENSTVÍ ZDRAVÁ VÝŽIVA

Nejrychlejší zdroj energie? Proteinové tyčinky!

single-image

To, že jsou bílkoviny zdravé – a při cvičení o to víc, už dneska vědí téměř všichni. Proteinové tyčinky tak získávají na popularitě poměrně rychle – aby ne, když jediná lepší svačina po tréninku je vajíčko nebo tvaroh, na který zdaleka každý nemá čas. Jak však poznat tyčinku, která vám skutečně prospěje?

Pozor na přidaný cukr!

Proteinové tyčinky se často tváří, že jsou bez cukru, ale když se podíváte na jejich přesné složení zjistíte, že jejich reklamní obal k vám nebyl tak úplně upřímný a cukr se v nich v jedné či druhé variantě vyskytuje. Často se jedná o přidaný cukr či dextrózu v čokoládě, jindy se ve složení schovává cukr nebo ještě méně zdravé sladidlo ve složení pod nečitelným názvem.
Pokud máte nějakou takovou tyčinku oblíbenou, určitě vám ji nikdo zakazovat jíst nebude, ale před konzumací byste si měli uvědomit, že přidané cukry mohou ve vašem těle natropit pěknou neplechu a rozhodně vám nepomohou dosáhnout vašich fitness cílů.

Jde skutečně o zdroj kvalitních bílkovin?

Samozřejmě ty nejkvalitnější bílkoviny najdeme ve vejcích a v mase. K těmto potravinám však skutečně většina z nám nemá snadný přístup hned po tréninku, kdy bychom do sebe měli dostat bílkovin co nejvíce. Právě tak totiž dochází k optimálnímu růstu svalů.

Ideální tyčinka má kromě zdroje kvalitních bílkovin také dostatku vitamínu E – ten totiž chrání buňky před oxidačním stresem.
Navíc – proč si to nepřiznat. Občas mlsná honí zkrátka každého, a právě proteinová tyčinka je ideální pochutina – jedná se sice o průmyslově zpracovanou „sladkost“ kterým bychom se za normálních okolností měli vyhýbat, ale skutečně kvalitní proteinová tyčinka je nejen lahodná, ale přináší nám i poměrně velké množství zdravotních benefitů.
K tomu na rozdíl od tradičních sladkostí skutečně zasytí klidně i na několik hodin.

Jak tedy poznat tu pravou?

Na trhu je dnes skutečně velký výběr tyčinek – dnes třeba i takových, které se vyrábějí z hmyzu – proto může být výběr poněkud náročný.
Na eFitness po náročných aktivitách volíme primárně BioTech Zero Bar, které nechválíme je my, ale i časopis pro spotřebitele dTest.
Cukr skutečně neobsahují, místo toho jsou nabušené velmi kvalitními bílkovinami a k tomu je u nás pořídíte téměř o polovinu levněji, než za kolik koupíte konkurenční proteinové tyčinky s výrazně horším složením! ????

Mohlo by se Vám líbit