how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

O snowboardingu a jeho historii

single-image

Sněžku už pár dní zdobí první sníh. Stromy se zbavily barevného listí a při prvním ranním nádechu u otevřeného okna to cítíme až v morku kostí. Zima už je za rohem a s ní i sezóna horských chat, teplého čaje a krbů… Stejně jako sezóna zimních sportů. Minule jsme psali o sáňkování a bobování. Dneska se podíváme na snowboarding, který u nás má možná delší historii, než jste si mysleli. A rozhodně se jedná o sport, který stojí za pozornost.

Historie snowboardingu

Počátek moderního snowboardingu se píše už od roku 1965, když jeden tatínek (Sherman Poppen) vyrobil svým dcerkám hračku na dlouhé zimní měsíce v podobě prkna… To je trochu ve zkratce. Každopádně prkno se zalíbilo spolužákům a jejich rodičům a poměrně rychle se začalo z jedné školy šířit do druhé a z hračky pro dvě michiganské slečny se brzy stala celosvětová senzace.
Samozřejmě to opět trochu zkracuji a prkna na sjíždění sněhu začala vznikat po celém světě více-méně nezávisle.
Každopádně ještě k historii rychle koukneme do roku 1981. To se totiž v americkém Coloradu pořádala soutěž „King of the Mountain“, kde se objevil první snowboard v rámci závodů.

A potom můžeme skočit až do roku 1998, kdy se odehráli v Česku tolik populární Olympijské hry v Naganu, kde poprvé objevil snowboard v rámci OH.
U nás si snowboarding svou popularitu získával trochu pomaleji, ale i zde už v 80. letech minulého století lidé kopce na jednom prkně sjížděli a hned v roce 1990 vznikla Asociace českého snowboardingu. Novou popularitu tomuto sportu u nás zajistila v roce 2015 Ester Ledecká.

Popularita snowboardingu šlape na nohy i oblíbenému lyžování

Ještě za mých „mladých let“ byl snowboard na kopci považovaný za cosi nebezpečného a dobrého tak pro bláznivé puberťáky. Dnes jsou však tehdejší blázniví puberťáci váženými zaměstnanci, rodiči… a vůbec dospěláky se vším všudy. A společně s nimi dospěl i snowboard, který v popularitě podle pohledu na sjezdovky velmi rychle dohání samotné lyže.

Pokud chcete se snowboardem začít i vy, nebo už vám tento sport k srdci přirostl a hledáte jen lepší výbavu, nezapomeňte se podívat na naši nabídku snowboardového a lyžařského vybavení!

Mohlo by se Vám líbit