how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ

Boxovací pytle a doplňky

single-image

Box patří k nejkomplexnějším bojovým sportům – a vlastně sportům obecně, do kterého se můžete pustit. Přestože nemá dlouhou ezoterickou historii jako spoustu jiných bojových umění, jedná se o velmi pokročilou variantu pohybu, která byla už od poloviny devatenáctého století zábavou mas – a to jak v řadách diváků, tak i samotných boxerů.

Přestože jeho oblíbenost koncem devatenáctého a začátkem dvacátého století trochu upadla a stal se záležitostí spíše studentů a gemblerů, v posledních desítkách let je v popularitě opět na vrcholu. A není se čemu divit. Přestože jde o poněkud krvavou podívanou, ve skutečnosti je při rekreačním trénování box skutečně komplexní a zdravou aktivitou.
Není divu, že v poslední době vznikají i odlehčenější varianty typu fitbox…

Boxovací výbava

Pokud už jste se rozhodli, že se do boxu pustíte, budete na začátku potřebovat nějakou základní výbavu. Rukavice i helmu vám sice ve většině posiloven půjčí, ale kdo by se chtěl potit ve výbavě, kterou mělo před ním kdo ví kolik dalších potících se lidí?
Na eFitness si můžete pár kliknutími pořídit vše, co potřebujete – od rukavic až po boxovací trenažery, se kterými můžete pohodlně nově naučené údery trénovat i doma.

Boxerské rukavice

Základem tohoto sportu jsou samozřejmě boxerské rukavice. Sice chvíli potrvá, než se dostanete přímo ke sparingu a získávat fyzičku v úplných začátcích můžete i bez nich, ale spíše dříve než později se bez nich rozhodně neobejdete.
Rukavice u nás můžete pořídit už od necelých dvou stovek, jedná se však spíše o možnost pro domácí trénink na trenažeru.
Pokud se však budete chtít věnovat boxu aktivněji a účastnit se i sparingů, bez kterých se příliš v rámci tréninků neobejdete, bude to už chtít trochu větší investici. Skvělou možností jsou například DBX Bushido.

Boxerské chrániče a bandáže

Další součástí důležitou zvlášť při sparingu jsou chrániče. Bandáže jsou pak užitečné i při prvních tréninzích.
Box je však sportem „drsňáků“ proto není potřeba chráničů zdaleka tolik jako například při kickboxu (kde musíte mít například chránič i na nohy, abyste nezranili soupeřovi hlavu příliš silným kopem).
Při boxerském tréninku se rozhodně neobejdete bez chrániče zubů. Vhod přijde i chránič hlavy, který je důležitý především při tréninku dětí.

Boxerské pytle

Pokud jste pro box skutečně zapálení a chcete trénovat i doma, neobejdete se ani bez boxovacího pytle, nebo alespoň tzv. „hrušky“, která vám údery vrací. Stejně jako u ostatní boxerské výbavy, i u boxerského pytle výběr záleží především na požadované profesionalitě i účelu. Zvlášť u boxovacích pytlů pak platí, že je velmi důležité zamyslet se nad tím, do jakého prostoru jej plánujete dát. Důležitá je nejen jeho velikost, ale také akustika…

Mohlo by se Vám líbit