how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ ŽIVOTNÍ STYL

Jak správně protáhnout břišní svaly?

single-image

Rozehřátí před i protažení po jsou ty nejdůležitější části tréninku. Mnoho lidí tyto části opomíjí, přitom pouhých 10 minut může zabránit zranění a velice urychlit regeneraci.
Pravidelný strečink po tréninku zachová nebo i zdokonalí pružnost svalů, urychlí regeneraci svalů po námaze, je formou jakési rehabilitace a perfektně se u něj psychicky uvolníte.

Jak správně protahovat svaly?

Samotnému protahování byste měli věnovat okolo deseti minut. Namáhané svaly musíte protahovat důkladně. Na jednom svalu byste měli protažení opakovat i třikrát za sebou.

Vždy, když se dostanete do bodu bolesti, měli byste povolit.

Dnes vám poradíme pár cviků na správné protáhnutí břišních svalů.

  • Rovně se postavte a rozkročte. Ruce si opřete o hýždě, zakloňte hlavu a boky začněte protlačovat dopředu. S výdechem se zakloňte ještě více tak, že posouváte ruce až na zadní stranu stehen.
  • Klekněte si, kolena dejte mírně od sebe. Špičky nohou musí směřovat dozadu. Zakloňte se a stáhněte hýždě. Nejprve se dlaněmi opřete o boky, které protlačíte dopředu. S výdechem se pak ještě více zakloňte a ruce posouvejte až na chodidla.
  • Posaďte se do sedu roznožného a ruce spojte za hlavu. S výdechem se ukloňte vždy na jednu stranu a snažte se loktem dotknout nohy.
  • Postavte se do mírného stoje rozkročného. Pravou ruku položte na týl, do levé ruky uchopte lehkou zátěž. S výdechem se pomalu uklánějte za levou rukou, ve které držíte zátěž. Mějte rovná záda a uklánějte se až do krajní polohy. Poté ruce vyměňte.

Mírný stoj rozkročný, mírně pokrčená kolena. Na ramena si položte lehkou činku a otáčejte trup až do krajních poloh.

Mohlo by se Vám líbit