how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ

Chcete začít zvedat činky? Začněte správně!

single-image

Silový trénink je v posledních letech jedním z nejpopulárnějších cvičení. Není divu. Je totiž dokázané, že posilování a zvedání těžkých vah posiluje nejen svalovou hmotu, ale především kosti. Jedná se o skvělé cvičení, které zpomaluje stárnutí organismu, a navíc je skutečně užitečné. Zvláště ženy pak ocení, že nemusí hledat muže na pomoc s každým trochu těžším balíčkem či nákupem… Jenže stejně jako má posilování a zvedání činek své zásadní výhody, tak při cvičení s nimi hrozí samozřejmě také řada úrazů. Zvlášť, pokud se do jejich zvedání pustíte bezhlavě a bez vedení.

Na co si dát při posilování pozor

Na začátek si rovnou můžeme říct, že začínat s posilováním doma bez dostatečných znalostí a bez trenéra není tím nejlepším řešením.

Přestože v dnešní době na Youtube a i na dalších kanálech a webech existuje spoustu návodů, jak správně cvičit s činkami i s vlastní vahou, bez kontroly toho, zda cviky provádíte správně, můžete se v horším případě zranit.
V tom lepším případě můžete cviky provádět neefektivně a tím brzdit výsledky i zdravotní benefity posilování. Proto alespoň na začátek doporučujeme projít si pár tréninků s vedením. Po čase, až si tělo vypěstuje správné návyky, můžete v posilování s činkami pokračovat v klidu domova.

Síla – je lepší získat ji pomocí činek či vlastní váhy?

Minimalismus poslední léta frčí na všech frontách a posilování není výjimkou. Posilování s vlastní vahou se tak řadí k čím dál tím oblíbenějším sportům.
Rozhodně tu nebudeme rozporovat jeho benefity. Kliky, dřepy, shyby… ano, s tím si poměrně dlouho vystačíte a pokud přidáte ještě běh ve správné tepové frekvenci, nárůst svalů a úbytek tuků na sebe nedá čekat dlouho.

Činky však vašemu pohybu přidají na výbušnosti i efektivnosti. Při cvičení s vlastní vahou můžete postupovat jen do určité míry. A jednou z hlavních zásad posilování je, že byste měli úroveň stále zvyšovat.
Přestože činky zaberou už nějaké to místo, stále se jedná o skvělý minimalistický nástroj. A to obzvlášť pokud sáhnete po kettlebellu, který zabere minimum místa a zvládnete s ním celou řadu cviků, od výbušného swingu, který posiluje srdce i plíce, až po TGU, se kterým protáhnete i posílíte celé tělo…

Činky jsou elitním i minimalistickým nástrojem zároveň

Silové cvičení s činkami je skutečně elitní disciplínou. Pokud s trenérem ovládnete základní techniky, můžete se posilování věnovat kdekoliv a kdykoliv.
A benefity můžete pozorovat už po pár týdnech – od nárůstu síly až po čím dál tím vzácnější marodění…

Mohlo by se Vám líbit