how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ HUBNUTÍ SPORT

Typy běhu

single-image

Základní běh

Jde o běhání na krátké a střední vzdálenosti, při kterých je běžec schopen konverzovat. Tímto během lze zlepšovat koordinaci, vytrvalost, koordinaci i aerobní kapacitu.

Dlouhý běh

Dlouhým během se rozumí základní běh, avšak na delší vzdálenost. Stupeň únavy u tohoto typu by měla dosahovat středních až vysokých hodnot. Obecně by běžec měl pěstovat tak dlouhé běhy, až mu přijde, že jeho vytrvalost není tím, co určuje jeho omezení při závodech. Příkladem dlouhého běhu je 25 km v poklidném tempu.

Běh do kopce

Opakované výběhy do kopce zvyšují toleranci vůči bolesti a únavě a zvyšují sílu. Běh do kopce představuje vysoce intenzivní trénink, ve kterém se jedná o rychlé tempo.

Tempový běh

Je to souvislý běh v nejvyšším tempu, které udržíte po dobu 30 – 40 minut. Slouží k zvyšování rychlosti.

Stupňovaný běh

U tohoto běhu se začíná v pohodlném tempu a několikrát se skokově zvyšuje rychlost. Je to trénink, který by měl být středně obtížný. Není tak náročný, jako běh do kopce, ale je více intenzivní, než základní běhání.

Regenerační běh

Patří mezi nejjednodušší druhy běhu. Měl by následovat po náročném tréninku nebo závodě. Jde o krátký běh v nízké intenzivně. Například je to běh o 5 km v tempu, které vám zrovna přijde nejvíce pohodlné.

Mohlo by se Vám líbit