how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Jak i v zimě sportovat na čerstvém vzduchu? Pořádně se oblečte!

single-image

Víte, jak se připravit na sportování v chladném počasí? Nenechte se zastavit větrem, sněhem ani zbytečným nachlazením!

Venkovní sportování v zimě může být nebezpečné. I otužilým sportovcům hrozí nachlazení z „ofouknutí“, pokud nevěnují dostatečnou péči tomu, v čem za sportovními aktivitami vyráží. Nejnebezpečnější je zima, kterou známe převážně z posledních let. Sněhu je možná občas trochu na horách, ale jinak se počasí tváří spíš jako jarní. Přesto je důležité kvalitní zimní výbavu nepodcenit.

Zakrytí dýchacích cest vás ochrání před rýmou i nepříznivým počasím

Letos asi moc o zakrývání dýchacích cest číst nechcete. Roušek už máme všichni plné zuby. Na druhou stranu pomáhají nejen v boji s viry všeho druhu, ale především nás chrání před vdechováním ledového vzduchu.

Pokud vyrazíte na kolo či běhat, podceníte počasí a vdechujete mrazivý vzduch, nachlazení na sebe nedá dlouho čekat. Nenechte se brzdit ve svých výkonech podobnou chybou. Samozřejmě rouška na běhání není nejlepší volbou. Místo toho je dobré sáhnout po sportovním tunelu. Pro cyklisty (lyžaře, ale i motorkáře) je pak skvělým řešením padnoucí kukla.

Kukla je na zimu jedním z nejlepších kousků oblečení. Před zimou ochrání totiž celou hlavu, krk i ústa s nosem. Přes kuklu nebude mít zima šanci. Efitness nabízí kukly mnoha velikostí i střihů, kuklu podle svých potřeb si tak vyberou skutečně všichni.

Hřejivé spodní prádlo

Maminky mají pravdu. Teplé spodní prádlo je v zimě nejdůležitější. Nejenže vám poskytne při sportu dokonalý komfort, ale stejně jako kukla vás ochrání před nachlazením od chladného počasí. Pokud chcete být skutečně „jako v bavlnce“ jasnou volbou spodního termoprádla je funkční oblečení z merino vlny. Vedle však nesáhnete s žádným oblečením s nálepkou „termo“.

Nepodceňujte ani vrchní vrstvu

Pokud chcete sportovat venku i v zimě, kromě termoprádla budete potřebovat i hřejivou a izolační vrchní vrstvu – i během teplejších dnů byste měli nosit i při sportu minimálně kvalitní sportovní mikinu.

Ideální volba je běžecká mikina.

Vrchní vrstva by měla být dostatečně dlouhá a elastická, aby vás ani v nejmenším neomezovala v pohybu.

Mohlo by se Vám líbit