how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

7 benefitů stolního tenisu

single-image

Stolní tenis – známější jako ping pong či pinčes je oblíbenou hrou, se kterou se můžeme setkat ve většině rekreačních středisek v naší republice. Jedná se však nejen o volnočasovou aktivitu při dlouhých večerech na dovolených, ale také o ligový sport s velkým množstvím nejen zdravotních benefitů.

Stolní tenis se liší od svého „většího“ bráchy tenisu i bratrance badmintonu. Většinou se provozuje spíš ve vnitřních prostorách a na stole odděleném síťkou. Pokud zrovna přemýšlíte, na jaký sport své dítě v příští sezoně upsat, jsou jeho velkou výhodou pro rodiče i nízké vstupní náklady.

Teď se však pojďme podívat na všechny (nejen) zdravotní benefity, které pravidelné hraní ping pongu přináší.

7 výhod, které vám přinese pravidelné hraní „pinčesu“

Co všechno se může stát, pokud začnete hrát stolní tenis a tato zábava vám vydrží déle než pár letních večerů?

  • Zlepšuje koordinaci očí a rukou.
  • Zlepšuje reflexy – krátká vzdálenost a rychlý pohyb míčku jsou ideálními podmínkami pro zlepšení nejen zmíněné koordinace, ale i reflexů.ss
  • Je citlivý ke kloubům, takže se mu mohou věnovat i starší lidé.
  • Přes zdánlivou statičnost výborně spaluje kalorie. Za hodinu hraní je možné spálit až 740 kcal.
  • Důležitý je také společenský aspekt, pokud se stolnímu tenisu věnujete na vyšší úrovni než jednou za rok na dovolené, zjistíte, že se jedná o velmi společenskou zábavu. A jak jistě víte, socializace je důležitým aspektem psychické pohody.
  • Posiluje neuronová spojení v mozku a tím jej udržuje ve formě. Ping pong se dokonce používá při léčbě ranných stádií Alzheimerovy choroby.
  • Zlepšuje rovnováhu.

Stolní tenis je nenápadný sport a pokud se mu věnujete opravdu pouze jednou za čas na dovolené, možná se tak nezdá. Má však podobné benefity jako kterýkoliv jiný sport. Při hraní zesílíte a vybujete si lepší reflexy, reakční dobu i obratnost.

Přitom u něj hrozí minimální nebezpečí případného zranění. Díky jeho nenáročnosti na klouby ho může začít hrát skutečně každý.

Stolní tenis na Efitness.cz

Chcete si stolní tenis vyzkoušet? Stačí najít stůl ve vašem okolí a pořídit si u nás set na ping pong. Za 150 korun získáte pálky i míčky, vstupní náklady jsou tak skutečně minimální. A kdo ví, třeba se z toho stane láska na celý život a do sklepní herny si pořídíte i vlastní pingpongový stůl.

Mohlo by se Vám líbit