how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Nejsnadnější způsob, jak vést děti k pohybu? Houpačka na zahradu!

single-image

Exotická dovolená letos nehrozí asi nikomu a z nás ani našich čtenářů. Ale je to vlastně vůbec taková škoda? Zvláště, pokud máte děti, víte, že nejdůležitější je společný čas. A na tom, kde vlastně ani tolik nesejde. Naopak. Dovolená v ČR zvláště rodičům ušetří spoustu stresu a starostí s cestováním. Nevím jak vy, ale já si stejně v dětských letech užila nejlepší chvíle s rodiči na zahradě naší chalupy. A to mi ke štěstí stačil jen dětský bazének a houpačka. A právě o tom, jak dětem zpříjemnit čas na zahradě ať u baráku, chalupy či chaty, si dnes řekneme trochu víc.

Není houpačka jako houpačka

Přemýšlíte, že si na zahradu pro své děti pořídíte houpačku? Super! Houpačka je jedním z prvních „fitness zařízení“ pro nejmenší. Na rozdíl od tělocviku ve škole je houpačka způsob, jak vést děti k pohybu zábavnou formou. Na první pohled se jedná skutečně pouze o nevinnou hračku. Na ten druhý v dětech rozvíjí dovednost uvést vlastní tělo do zábavného pohybu.

Tím se však dostáváme k tomu, že skutečně není houpačka jako houpačka.

Klasická dřevěná houpačka pro nejmenší je ideálním začátkem. Děti se v ní však většinou neobejdou bez pomoci dospělých. Výhodou této klasicky je, že jde použít nejen na zahradě, ale můžete ji zavěsit i v paneláku do dveří a vaše děti si tak mohou houpání užít kdykoliv během celého roku.

Na druhou stranu takový houpací kruh si užijí děti každého věku. Kromě toho, že je houpání se na něm zábava, rozvíjí také balanční dovednosti.

Udělejte ze své zahrady oblíbený cíl dětských setkání

Jsou vaše děti společenské? Houpačka z vaší zahrady udělá skvělé místo setkávání s přáteli. Stejně tak zahradu pro dětské setkávání oživí i bazének. A pokud chcete být skutečně za hvězdu celého sousedství, rozhodně vám nesmí chybět soustava houpaček i se skluzavkou!

Skluzavka je sama o sobě další maličkostí, která dovede z vaší zahrady udělat místo dětských snů. Ne nadarmo jsme skluzavkám věnovali také samostatný článek.

Houpačky jsou skvělým relaxem i pro dospělé

Přestože byl tento článek věnován především dětem, pravdou je, že nejen ty si mohou užívat s houpačkou radostné chvíle.

Pohupování je skvělou zábavou i pro dospělé. Stačí se podívat například na popularitu hamak. Klidný spánek ve stínu stromů za pomalého pohupování ocení prostě každý.

Ale i zmíněné houpací kruhy jsou ideální pro pohodové chvíle s kávou a knihou. Užijte si léto naplno – s houpačkou třeba i na své vlastní zahradě.

Mohlo by se Vám líbit