how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Agility – utužte svou kondičku i vztah se zvířecím parťákem

single-image

Agility je všestranný sport provozovaný s psím miláčkem. Nejenže posílíte svou i psí kondičku, ale navíc ještě prohloubíte vzájemný vztah a stmelíte svou smečku jako skutečný alfa vlk. Agility se hodí pro každého, ať už máte jakékoliv plemeno psa i jakékoliv sportovní zkušenosti.

Jedná se o skvělý sport i pro majitelé gaučových pejsků, a pro jejich páníčky, kteří mají sport rádi maximálně tak v televizi při dobré svačince.

Agility na hřišti i na zahradě

Agility je druh sportu, který můžete provádět stejně tak dobře na své domácí zahradě jako na hřišti tomuto sportu určeném. A že se s nimi v posledních letech přímo roztrhl pytel. Samozřejmě organizovaný a ideálně vedený trénink bude mít vždy o něco vyšší úroveň – a dokonce se díky němu můžete dostat i do různých soutěží nebo si šplhnout na psí výstavě.
Pro základní sportovní vyžití vašeho pejska však úplně stačí kousek místa za barákem, které si vybavíte podle vlastních představ.

Jak si vybavit zahradu, aby se z ní vyklubal perfektní agility koutek?

Agility je vlastně takový překážkový běh pro pejsky. Občas vypadá jako dopravní hřiště, jindy jako hřiště pro děti.
Co by vám tedy na zahradním hřišti rozhodně nemělo chybět?

Samozřejmě nemusíte mít úplně vše. Záleží především na vašich cílech a také na velikosti zahrady či místa, kde budete s pejskem trénovat.
Například menší žebřík na agility můžete použít i v bytě, pokud máte dostatek prostoru.

Co vám nesmí chybět na hřišti?

Pokud se chcete poprvé vydat na agility hřiště, pejsek musí být samozřejmě dostatečně socializován a připraven na setkání s jinými psy i lidmi. K tomu vám nesmí chybět ani vodítko.

Agility hřiště je většinou plně vybavené. Neobejdete se ovšem bez pamlsků, které svému mazlíčkovi dáte za odměnu, pokud se mu něco povede a poslechne vaše přání a příkazy.
Jen tak se totiž v agility může stát přeborníkem.

Jestli o agility pouze uvažujete, rozhodně se prvního kroku nebojte. Skutečně neexistuje snad žádný lepší způsob, jak se psem trávit společný čas prospěšný pro oba dva.

Mohlo by se Vám líbit