how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
ŽIVOTNÍ STYL

Kyslíkové koncentrátory jako prevence plicních onemocnění

single-image

Co jsou kyslíkové generátory a koncentrátory a v čem všem vám pomohou? A k čemu je dobrá oxygenoterapie a proč byste se jí měli věnovat i v případě, že se zrovna těšíte pevnému zdraví?

Co je kyslíkový koncentrátor?

Kyslíkový koncentrátor (také se s ním můžete setkat pod názvem kyslíkový generátor) umožňuje produkci vysoce koncentrovaného kyslíku s rozsahem průtoku až 95 %. Díky tomu se používá k tzv. kyslíkové terapii (oxygenoterapii) pro pacienty se sníženým průtokem kyslíku. Základní funkcí kyslíkového generátoru je kontinuální dodávání kyslíku v nastaveném množství.

Kyslíkové generátory se často používají pro lidi s kardiovaskulárním onemocněním či plicními obtížemi, ale skvělé jsou také při prevenci. Správné použití kyslíkového generátoru tlumí bolesti hlavy, neutralizují dopad stresu a mají příznivý vliv proti tvorbě vrásek i dalším projevům stárnutí.

Kyslíkový generátor tak není pouze přístrojem vhodným do nemocnic a ordinací lékařů, ale využití pro něj najdete rozhodně i doma.

Účinky oxygenoterapie totiž oceníte nehledě na váš momentální zdravotní stav.

Co je oxygenoterapie?

Jednoduše přeloženo, oxygenoterapie je léčba kyslíkem, jejímž hlavním cílem je zlepšení kvality života, a to nejen pacientům s plicním onemocněním.

Dlouhodobá domácí oxygenoterapie má pozitivní vliv při zmírňování příznaků závažných onemocnění jako je například CHOPN a další plicní onemocnění, různá neurologická onemocnění (např. myopatie), využívá se při léčbě šoku, ale například také těžké anémie.

S oxygenoterapií se však můžeme setkat i u sportovců, kterým pomáhá s regenerací.

Kromě nemocnic se s kyslíkovými koncentrátory setkáme například i v kosmetických salonech.

Oxygenoterapie totiž může také:

  • Kompenzovat negativní dopady kouření,
  • posilovat imunitu,
  • zmírnit příznaky stárnutí,
  • pomáhat při léčbě nespavosti,
  • snižovat stres,
  • pomáhat při nechutenství…

Kdy byste dýchací přístroj a oxygenoterapii používat neměli?

Oxygenoterapie má přes veškeré své pozitivní výhody i kontraindikace, při kterých byste se měli této léčbě vyhnout.

Do nich spadá především epilepsie, období po transplantaci orgánů nebo infekce dýchacích cest. Vždy platí, že byste se měli před nasazením oxygenoterapie poradit se svým lékařem.

Kyslíkový koncentrátor pro domácí použití si můžete pořídit i na Efitness.cz!

Mohlo by se Vám líbit