how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
ZDRAVÁ VÝŽIVA ŽIVOTNÍ STYL

Péče o klouby a její podcenění

single-image

Klouby trápí leckoho. Ať už trávíte každou volnou minutu sportem nebo jste sportovcem spíše rekreačním, bolesti kolen, kotníků, zápěstí… vám jistě nejsou cizí. A zdaleka nejen sport může dát kloubům pěkně zabrat. Péče o klouby je důležitá pro zdravý a spokojený život. Kloubům, tedy jejich správné funkci nepomáhá ani dlouhé sezení u počítače, stáří, a i nadváha s nimi umí nepěkně zacvičit. Péče o klouby Proto je kloubní výživa důležitá skutečně pro každého, kdo si chce užívat aktivního života v každém věku.

Nejen klouby při zátěži – ať už způsobené pohybem či naopak příliš sedavým životním stylem – trpí. Velké zátěži v běžném, a zvláště v tom aktivnějším životě vystavujeme také šlachy, stejně jako vazy a další součásti pohybového aparátu.

Příčiny bolestí kloubů

Pokud bychom se pustili do studování statistik, zjistili bychom, že má problémy s bolením kloubů až třetina české populace, napříč všemi věkovými skupinami. Není divu, však právě klouby nás svým způsobem drží pohromadě.

Důvodů, proč nás klouby začnou trápit, může být několik. Jedním z rizikových faktorů je již zmíněná nadváha, nedostatek pohybu a sedavý životní styl ve spojení se špatným držením těla.
Ale tím rozhodně důvody bolestí ani zdaleka nekončí.
Svou roli hraje totiž také dědičnost, ale i imunita. Kromě toho klouby mohou potrápit také infekce a záněty.

Nejlepší obranou proti bolesti kloubů, která může přijít do našeho života nepozorovaně, je tak prevence v podobě kvalitní kloubní výživy.

Průběžná péče o klouby Vám zajistí kvalitní pohyb i ve stáří.

Prevence bolestivých kloubů

Jednou z nejtradičnějších prevencí problémů s klouby je samozřejmě pohyb. Musíte však být opatrní i na jejich přetěžování. Proto je skvělou variantou například plavání, jóga či zvedání těžkých vah, které posiluje nejen svaly, ale právě i klouby a kosti. Dostatečně silný střed těla s posílenými svaly navíc fungují preventivně díky tomu, že prospívají správnému držení těla.

K pohybu je pak ideální zařadit pestrou stravu s dostatkem zeleniny, bílkovin i zdravých tuků. Jako prevence však účinkují také doplňky stravy v podobě kloubní výživy, které obsahují důležitý kolagen, glukosamin i vitamín C.

Mohlo by se Vám líbit