how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Hledáte sport skutečně pro každého? Zkuste ping-pong!

single-image

Kdo by neznal ping-pong. Stolní tenis je oblíbeným doplňkem kanceláří i ubytovacích zařízení. Zahrát si mohou skutečně všichni. U ping-pongu totiž nezáleží na vaší postavě, kondici ani zkušenostech.  Přesto svým hráčům přináší velké benefity.

Proč se vyplatí hrát ping pong?

Jak už padlo v úvodu, stolní tenis je skutečně nenáročný sport a začít s ním může kdokoliv a kdykoliv. Není časově náročný – s kolegou si můžete zapinkat i během obědové pauzy a není ani třeba nakupovat drahé vybavení. Zkrátka se jedná o velmi nenáročnou zábavu, která má však poměrně zásadní dopady na zdraví.

Během hodinového hraní stolního tenisu může člověk vážící 80 kg spálit až 310 kalorií, což odpovídá hodinové procházce po městě. Hra je poměrně náročná na pozornost, takže neposiluje pouze fyzickou stránku těla, ale i kognitivní dovednosti a postřeh.

Při hře procvičíte reflexy i rovnováhu, současně však nezatěžuje klouby – stolní tenis je tak vhodný v každém věku.

Má ping-pong i nějaká negativa?

Stejně jako ostatní sporty, i hraní stolního tenisu s sebou nese nějaká ta rizika.

Nebezpečí úrazu je u hraní ping-pongu sice minimální, ale jako u ostatních sportů, i zde hrozí. Hráči mohou mít problémy s aktivním zápěstím, proto jsou při častém hraní stolního tenisu užitečné i kompenzační cviky, pomocí kterých zápěstí posílíte.

Stejně tak i nataženým svalům můžete předcházet řádným strečinkem před hrou i po ní.

Vybavení na stolní tenis

Pokud hrajete ping-pong rekreačně, nebudete potřebovat téměř nic. Vybavení se vším všudy najdete často v kancelářích, rekreačních zařízeních, ale také v obchodních centrech, školách, parcích…

Na místech, kde se nachází stůl, si často můžete půjčit i zbytek vybavení, není to však pravidlem. Proto se vám i jakožto rekreačním hráčům budou hodit pálky a míček pro stolní tenis.

Pokud se stolním tenisem začínáte a zatím neznáte své preference materiálů pálek, můžete sáhnout po setu pro ping-pong, který obsahuje dvě pálky a několik míčků za výhodnou cenu.

Pokud se chcete stolnímu tenisu věnovat pravidelně a naučit se ping-pong jako profík, nesmí vám chybět ani vlastní stůl a síťka.

Mohlo by se Vám líbit