how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ SPORT

Jednoruční činky – základní vybavení domácí posilovny

single-image

Hledáte vybavení domácí posilovny? Ať už máte k dispozici samostatnou místnost nebo jen koutek v obýváku či ložnici, na Efitness vám pravidelně přinášíme články o tom, co by vám rozhodně nemělo chybět. Dneska se podíváme na naprostý základ. Ať už chcete „bicáky jako Arnold“ nebo chcete „jen“ vytvarovat ruce a zbavit se visícího tuku na místech, kde by se měl rýsovat triceps, bez jednoručních činek se neobejdete.

Jednoruční činky – skvělé pro začátečníky i aspirující bodybuildery

Posilování je královská disciplína sportu. Čím více máte svalů, tím rychleji tělo spaluje energii, a tím rychleji hubnete. Tato základní poučka je sice všeobecně známá, přesto se mnozí (především mnohé) posilování bojí.

Činek se ale rozhodně bát nemusíte! Naopak.

Jejich zvedání je skutečně tou nejefektivnější cestou nejen ke štíhlému, ale především k funkčnímu tělu.

Začít můžete zvedat činky už od 1,5 kila. Takové se hodí spíše jako doplněk kardio cvičení – například při tanci či aerobiku, kdy cvičení o trošku stíží.

Pokud to však s touhou po zhubnutí a vytvarování těla myslíte vážně, budou se vám hodit činky o trochu těžší.

Pokud chcete vybavit tělocvičnu činkami, které vám vydrží a porostou s vámi, rozhodně doporučujeme hned na začátku nákup celého setu. Příkladem může být set činek Profi Hexa, který má váhy od jednoho kila až do 50 kg a často se s ním setkáte v profi posilovnách.

Kettlebell nebo klasika?

Poslední dobou je oblíbenou variantou jednoruční činky i tzv. kettlebel o kterých se často říká, že jsou takovou malou příruční posilovnou. Zkušení sportovci s nimi opravdu zvládnou posílit komplexně celé tělo. Vyplatí se s nimi cvičit však především s dostatkem zkušeností či trenérem.

Základní set kettlebellů o váze 12 až 32 kg (podle vaší kondičky) by vám rozhodně chybět neměl, protože dovedou skvěle nahradit i další cvičební pomůcky.

Nebojte se činek! Začněte posilovat ještě dnes a za měsíc se v zrcadle už možná nepoznáte.

Objednat jednoruční činky.

Mohlo by se Vám líbit