how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ SPORT ŽIVOTNÍ STYL

Jak vylepšit domácí posilovnu

single-image

O základním vybavení domácí posilovny už jsme psali. Pokud ale toužíte po viditelném progresu v tréninkovém plánu, budete potřebovat trochu více. Co by nemělo chybět v domácí posilovně lidem, kteří to se cvičením myslí skutečně vážně?

Hrazda

Jedním ze základních pohybů, ke kterým je lidské tělo určené, je přitahování se k věcem. Pokud to nechcete zkoušet venku na větvích (či na workoutovém plácku), určitě by vám neměla chybět hrazda. Hrazdu si můžete pořídit do dveří či do zdi, ale také třeba na žebřiny.

S hrazdou se vám otevře spoustu nových možností cvičení. Můžete ji používat jak k tréninku shybů, tak na cvičení s gymnastickými kruhy nebo TRX.

Cenové rozmezí hrazdy je od pár stovek (zpravidla u varianty do dveří) přibližně do dvou tisíc korun (pokročilé varianty, se kterými se můžeme setkat v lepším fitku).

Pokud plánujete trénovat s TRX či kruhy nebo nevěříte rámům ve vašich dveřích, je lepší zabudovat hrazdu do zdi.

Žebřiny a ribstole

Žebřiny jsou do domácího fitness koutku naprosto ideální. Nezaberou téměř žádné místo, a přitom na nich zvládnete efektivně posílit celé tělo. Žebřiny vám poskytnou prostor pro přidělání kruhů, TRX, hrazdy i dalšího fitness náčiní, pomocí kterého skutečně posílíte každý sval v těle.

Žebřiny mohou být z různých materiálu, nejoblíbenější jsou dřevěné, ale můžete si pořídit i kovové, přičemž obě možnosti splňují stejné funkce a jedná se spíše o estetickou preferenci.

Činky s možností progrese

Pokud chcete posilovat, neobejdete se bez závaží. Pokud kupujete činky či kettlebelly, vždy byste měli vybírat takovou váhu, která vám chvíli vydrží. Jediným způsobem, jak získat svalovou hmotu je totiž pravidelná progrese posilování, a to jak v počtu opakování, tak i navyšováním váhy.

Pokud si koupíte set činek do deseti kilo, vydrží vám pouze pár měsíců, než budete váhu přidávat. Vhodné jsou například činky s kotouči, u kterých můžete s vahou pohodlně postupovat podle vašich momentálních potřeb.

 

Mohlo by se Vám líbit