how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
ŽIVOTNÍ STYL

Infralampa a její pozitivní účinky na zdraví

single-image

Fytoterapie neboli léčba světlem je velmi účinná metoda nejen při léčení kožních problémů. S čím vším může infralampa pomoci?

Co stojí za popularitou infračerveného světla?

Infračervené světlo je oblíbené už dlouho. V posledních letech jsou na vrcholku oblíbenosti nenáročné infračervené sauny, ale také infračervená světla. Ta jsou oproti sauně přece jen o něco méně náročná jak na pořizovací cenu, tak i na prostor.

Co všechno infračervené světlo dokáže? Pojďme se podívat alespoň na pár bodů.

  • Podporuje funkci štítné žlázy.
  • Ulevuje při infekcích močového měchýře.
  • Pomáhá při zánětech a otocích.
  • Ulevuje od bolesti.
  • Má pozitivní vliv na kožní potíže.
  • Eliminuje bakterie a viry.
  • Podporuje horní cesty dýchací.

Výhody a princip fungování infračervené lampy

Jak už jsme zmínili, jednou z největších výhod infralampy je (kromě všech zdravotních benefitů) její velikost. Na rozdíl od infrasauny si může infračervené světlo pořídit skutečně každý.

A jak infralampa funguje?

Infralampa vyzařuje infračervené záření, které proniká do podkožního vaziva. Poté, co je lidské tělo záření absorbuje, dochází v něm ke vzniku tepla. Tento efekt v těle spouští několik procesů.

Dochází k rozšiřování cév, které propouštějí oxid dusnatý, čímž se lépe uvolňují škodlivé látky z těla. Současně dochází k lepšímu prokrvení a stimulaci imunitních reakcí. Při použití infrasvětla v jakékoliv formě dochází k uvolňování svalů, takže je skvělé pro sportovce i naopak pro lidi, kteří tráví příliš mnoho času u počítače.

Jedním z „vedlejších“ účinků infračerveného světla je také odbourávání špatného cholesterolu oral jelly kamagra 100mg a často se používá jako doplněk při boji s obezitou.

Infračervené světlo se často používá i pro léčbu kožních potíží. Pomáhá s hojením jizev po operacích a podobně.

Jak vybrat infralampu

Infralampu je nejlepší vybírat podle velikosti a plochy, kterou její záření pokryje. Výkon určuje to, jak dlouho trvá její zahřátí. Nejčastější jsou infralampy s výkonem 150 W, a jen málokdy překračují 300 W.

Intenzitu infralampy si můžete nastavit v rozmezí od 20 stupňů až do více než 40 ° C. Nižší intenzita záření prochází nejhlouběji do těla a je skvělá při dlouhodobém používání.

Čím vyšší intenzitu si nastavíte, tím rychleji dochází k zahřátí, ale teplo a světlo nejde do takové hloubky.

Mohlo by se Vám líbit