how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ HUBNUTÍ ŽIVOTNÍ STYL

Proč zkusit bojový sport?

single-image

Chcete se dostat po pandemických opatřeních do formy a hledáte, jaký sport je pravý právě pro vás?

Nabízí se jich spousta – od běhání po domácí posilování, bazén, fitness centrum… co se však do výběru většiny lidí nedostane je vůbec myšlenka na bojové sporty. Důvodů to má rovnou několik. Jaké jsou nejčastější „předsudky“ vůči této sportovní disciplíně a proč byste je měli hodit za hlavu?

Nejčastější předsudky vůči bojovým sportům

Proč se bojovým sportům vyhýbáme? Důvodů je několik, většinou se jedná o předsudky způsobené jejich prezentací v médiích. Ano, pokud se v bojových sportech dostanete na vyšší úroveň, může vám hrozit nějaký ten otřes mozku, vyražený dech nebo zlomený nos. Pokud se však bavíme o hobby a fitness úrovni, nejsou bojové sporty o nic nebezpečnější než třeba zvedání činek nebo běh po městě. Kvůli jakým dalším předsudkům se bojovým sportům vyhýbáme?

Násilí není nic pro mě

Možná občas přepnete v televizi na box a co tam vidíte? Pomlácené namakané chlapy se zlomeným a nejspíš zrovna i krvácejícím nosem.

Přiznávám, že představa takového sportu by ani pro mě nebyla zrovna lákavá, ale bojové sporty – a dokonce ani přímo box – nejsou o násilí.

Trénink bojového sportu spočívá, víc než v rozbíjení nosů svým soupeřům, v ovládnutí vlastního těla, technik jednotlivých pohybů i úderů. Často se při tréninzích setkáte i s filozofií a zajímavou teorií.

Bojový sport je především o zábavě, choreografii a kondici. Násilí se na řadu dostává až s vrcholovou úrovní, a i při závodech a bojích se soupeřem v ringu je u bojových sportů vše přísně regulované.

Pokud se chcete dostat do formy a hledáte něco trochu netradičního, bojové sporty pro vás rozhodně jsou.

Nejsem na to dost ve formě

Bojíte se, že máte moc velkou nadváhu nebo příliš slabou fyzičku?

Ve většině bojových sportů se lekce přizpůsobí vaší úrovni. Nemusíte hned zvládnou to, co poloprofesionálové. Záleží pouze na vašem odhodlání a snaze.

Stejně jako u ostatních sportů záleží hlavně na tom, jestli skutečně začnete a u sportu vydržíte. Fyzička už pak bude následovat sama.

Už je  pozdě

Myslíte, že s bojovým sportem mohou začít pouze děti?

Taková Terri Moss dokazuje opak. A není jediná. Terri začala s boxem ve 34 letech. Měla nadváhu, depresi a hepatitidu C. Nejenže s boxem začala, ale během dvou let se proboxovala na profesionální úroveň.

Jak už jsem zmínila v předchozím odstavci, u bojových sportů nezáleží na tom, jaký je váš výchozí bod, ale na vaší chuti trénovat.

Pusťte se do svého prvního s vybavením BUSHIDO

Nalákali jsme vás a už hledáte své nejbližší dódžó?

K první návštěvě příliš vybavení potřebovat nebudete. Pokud vás však bojové sporty zaujmou, určitě se vám budou hodit minimálně chrániče a, podle sportu, který si zvolíte, také rukavice, tejpy a další základní vybavení, které si většinou v tělocvičně půjčovat nechcete.

V Efitness.cz spoléháme na značku Bushido, která se věnuje primárně výbavě pro bojové sporty a crossfit a je to znát i na kvalitě jejích výrobků.

Mohlo by se Vám líbit