how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
ŽIVOTNÍ STYL

Bobování a sáňkování – vybavte se na tradiční zimní zábavu i vy

single-image

Zimní sporty jako je například lyžování nebo snowboarding jsou rozhodně něčím, na co se vyplatí celý rok těšit a třeba kvůli tomu i cestovat za hranice. Ale zimní radovánky nejsou pouze o sjíždění co největších kopců.

Sjet si čas od času malý kopeček za barákem prostě „jen tak“ může vykouzlit zimní i vánoční atmosféru stejně tak dobře. Ať už máte děti či jste duší sami ještě tak trochu dítě a umíte si užít malé radosti, které život nabízí.

Sáňky a sáně v minulosti

Dneska se na sáňky pohlíží především jako na zimní hračku pro děti, a to ještě pro ty nejmenší, které si zatím netroufnou na lyže.

Tak tomu ale nebylo zdaleka vždy. Sáně v minulosti sloužily jako dopravní prostředek a tzv. rohačky byly sáňky upravené speciálně pro hospodářské využití. Děti si hrály s „vlčkami a rejdovačkami,“ které byly zase dělány právě na sport a zábavu.

Na sáních se převáželo dříví a zejména v Kanadě bývaly jediným pořádným spojením mezi sněhem zapadanými osadami.

Sáňky dnes

V současnosti jsou sáně skutečně dominantou dětských her, stejně jako klasické boby (samozřejmě se můžeme setkat i se sportovními boby, ale o těch si povíme zase jindy).

A není to vlastně trochu škoda?

Samozřejmě, že už asi nikdo dneska nebude sáně používat k praktickým účelům, na to máme mnohem pokročilejší techniku, ale proč vedle lyží a snowboardů do zimních radovánek sem tam nezařadit i staré dobré sáňkování?

Kam vyrazit na sáňky a boby

Sáňkovat a bobovat můžete v podstatě kdekoliv to krajina umožní. Lyžařské areály často dokonce nabízejí pro sáňkaře speciální prostor.

V Česku se ale nachází také několik speciálních drah. K nejoblíbenějším patří Černohorská sáňkařská cesta.

Poblíž Liberce můžete vyrazit na trasu Skalka – Ještěd.

Jizerské hory nabízejí také sáňkařskou dráhu Smržovka.

Pořiďte si kvalitní sáně a boby. Kde? No přece u nás

Pokud chcete sáňkovat a bobovat – ať už s dětmi nebo si dětství připomenout sami – neobejdete se bez kvalitních sáněk a bobů (teda pokud opravdu nechcete sjet pouze kopec za barákem, na který vám možná budou stačit šusťáky – ale abyste pak nelitovali! 😉).

A kde jinde si pořádné sáňky a boby pořídit než u nás na Efitness.cz?

Třeba takové dřevěné sáňky Davos jsou naprostým ideálem. Vzhledem k tomu, že jsou skládací, můžete s nimi pohodlně cestovat a vzít je klidně na zimní dovolenou na české i zahraniční hory.

Výběr máme však mnohem bohatší, přesvědčte se na vlastní oči v kategorii sáně a boby.

Mohlo by se Vám líbit