how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Nejzajímavější závody letošní sezóny

single-image

Milujete běh a chcete se letos konečně zúčastnit svého prvního závodu? Vybrali jsme pár nejzajímavějších možností vhodných nejen pro začátečníky.

Závody do 5 km

Závody do 5 km jsou ideální první výzvou pro začínající běžce. Zvlášť, pokud v nich nejde primárně o čas, ale i o zábavu. A přesně takové jsme se snažili do dnešního článku vybrat.

Barvám neutečeš

Tenhle pětikilometrový běh je čistá zábava a relax pro každého. Běží se v několika termínech a městech:

Strakonice: 07. 05. 2022

Olomouc: 14. 05. 2022

Praha: 04. 06. 2022

Ústí nad Labem: 19. 06. 2022

Pardubice: 13. 08. 2022

A jak už jeho název napovídá, je plný pestrobarevných barev!

Night Run

Noční zážitkový běh na 5 nebo 10 kilometrů s názvem Night Run patří k oblíbeným i protože se často běží za dobrou věc. Váš registrační poplatek tak může jít například na boj proti rakovině prsu.

Jako většina ostatních závodů v našem seznamu i Night Run se běží v několika městech a v různých termínech. Nejbližší se běží 13. srpna v Mostě.  nebo 10. září v Praze. Dále se můžete zúčastnit běhu 1. října v Českých Budějovicích nebo 15. října v Olomouci.

Neon Run

Ještě vám barvy nestačily? Pak se můžete zúčastnit 5kilometrového Neon Runu v Praze (27. srpna) nebo Olomouci (14. října). Pokud vás láká běh nocí plné barev a světel, bude to pro vás zážitek přímo na míru.

Závody do 10 km

Že pro vás už není 5 km žádnou výzvou, ale na půl maraton se ještě necítíte? Vyberte si ze závodů do 10 km.

Prostě běž!

Kdy: 5. června 2022

Kolik: 7,5 km

Prostě běž je trochu netypický závod, na kterém si účastníci vybírají hodinu startu podle svého. Ve skutečnosti nejde ani tak o závod jako takový, spíše o zážitek. Jedná se o první ročník tzv. urbanrunu, který běžce (či chodce) provede zajímavými pražskými lokalitami, kam by se jinak možná ani nedostali. Letos se běží pražskou Trojou. Trasa má 7,5 kilometru, a kromě samotného běhu se můžete zúčastnit také například venkovní módní přehlídky outdoorového oblečení.

ČEZ RunTour

RunTour od ČEZu je také skvělou zábavou pro celou rodinu a běžce jakékoliv úrovně. Můžete běžet 3 km, 5 km nebo, pokud si troufnete i 10 kilometrů.

Nabízí také dětské trasy od 500 metrů a provede vás zajímavými lokalitami různých měst.

Nejbližší závod se běží 28. 5. v Ústí nad Labem nebo 11. 6. v Ostravě. Zúčastnit se můžete i v pozdějších termínech v Kopřivnici, Olomouci, Karlových Varech, Praze nebo v Pardubicích.

Půlmaratony

Tak tohle už je pro trochu pokročilejší běžce. Pokud hledáte zajímavou výzvu, půlmaraton je tou pravou volbou.

Klánovický ½ maraton

Klánovický půlmaraton láká především na krásnou přírodu. Pokud se necítíte na celou trasu, můžete se zúčastnit 10km běhu či štafety. Běží se 16. října, takže si naplno užijete barvy podzimního lesa.

RunCzech

RunCzech je jeden z nejznámějších závodů v ČR. Kromě půlmaratonů pořádá i kratší běhy, takže si své najde každé. Termíny a města, ve kterých se běží, můžete zkouknout přímo na webu RunCzech.

Tak co, vybrali jste si? Než se na závod vydáte, nezapomeňte si u nás pořídit kvalitní běžecké boty – a před závodem je pořádně „vyběhat!“

Mohlo by se Vám líbit