how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
ŽIVOTNÍ STYL

Regenerujte skutečně efektivně s akupresurní podložkou

single-image

Toužíte po štíhlém tělu a svalech jako Arnold? Podobných cílů se dokonce i dnes spousta lidí snaží dosáhnout každodenním zápřahem a stoprocentním výkonem za každé situace. To vede k všemožným úrazům a dalším nepříjemnostem. Pokud už se ve fitness světě nějakou tu chvíli pohybujete, víte, že svaly ke svému růstu potřebují kromě zápřahu i dostatek odpočinku.

Regenerace jako cesta k vysněným cílům

Proč je pro získání svalů a ztrátu tuku důležité odpočívat?

Růst svalů funguje jednoduše.

Během posilování či jiného cvičení sval rozbijete – doslova ho „rozervete.“ Ve svalové struktuře se při dostatečné námaze totiž vytvoří trhlinky, které se během odpočinku hojí. Právě při tomto hojení dochází ke svalovému růstu.

To znamená, že pokud svaly stále používáte, udržujete je poškozené. Nemají čas se zahojit a tím pádem ani vyrůst. Proto je důležité věnovat se pokaždé jiné svalové partii a mezi cvičením si dát dostatek času na pasivní odpočinek.

Regenerační techniky

Jedním z nejdůležitějších způsobů regenerace je dostatek kvalitního spánku.

Duševní i fyzickou regeneraci však můžeme podpořit i dalšími způsoby. Může jít například o:

  • saunu,
  • vířivku,
  • masáž,
  • večer strávený v příjemné společnosti,
  • dobré a kvalitní jídlo,
  • strečink mimo trénink,
  • pomalou jógu,
  • meditaci…

Jednou z dalších regeneračních technik může být také použití akupresurní podložky. O této pomůcce se příliš často nemluví, přitom se jedná o pomůcku, která je prospěšná aktivním sportovcům stejně jako lidem se sedavým životním stylem.

Co je akupresurní podložka a proč by vás měla zajímat?

Jak už vám možná její název napovídá, akupresurní podložka má základ v Tradiční čínské medicíně. Na internetu se tak můžete dočíst o tom, že má podložka pozitivní vliv na energetické toky i o dalších ezotericko-filozofických výhodách jejího používání.

Ať už na podobná tvrzení máte jakýkoliv názor, akupresurní podložka je ideálním společníkem pro svalovou regeneraci.

MASÁŽNÍ SADA INSPORTLINE ALAVEA  Jak funguje? Jehličky na podložce vyvíjejí tlak na lidskou kůži, tím ji stimulují a prokrvují. Na rozdíl od tradiční akupresury „jehličky“ na podložce kůží nepronikají, pouze ji masírují.

Masáž akupresurní podložkou působí uvolňujícím dojmem, čímž dochází k naprosté relaxaci celého těla.

Podložku můžete používat v rámci jemného protahování, ale můžete si ji dát například i na pracovní židli nebo do postele.

Ze začátku podložku určitě používejte pouze přes oblečení a na omezenou část těla. Možná totiž chvilku potrvá, než si na její tlak zvyknete. Pokud však překonáte pocit tlaku, který může být na začátku až nepříjemný, dočkáte se skutečně jedinečného způsobu regenerace – a to nejen té fyzické.

Zkuste MASÁŽNÍ SADU INSPORTLINE ALAVEA, která v sobě spojuje veškeré výhody akupresurních podložek s moderním pohodlím a designem.

Jak akupresurní podložku používat? 

Inspirovat se můžete například tímto obrázkem:

MASÁŽNÍ SADA INSPORTLINE ALAVEA

Pro koho je akupresurní podložka vhodná?

Akupresurní podložka je ideální pro svou univerzálnost.

Sportovcům uleví od namožených svalů a stejně jako foam roller může sloužit i k příjemnému aktivnímu protažení.

Stejně tak dobře však uleví od bolesti i lidem, kteří většinu dne stráví u počítače a mají bolavá záda od dlouhého sezení.

Masáž pomocí akupresurní podložky uleví vašim chodidlům, ramenům, hýždím i zádům. Akupresurní podložka je tak skvělým doplňkem skutečně pro každého.

 

Mohlo by se Vám líbit