how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
ŽIVOTNÍ STYL

Síla regeneračních mastí

single-image

Regenerace je při sportu stejně zásadní jako sport samotný. Regenerace přitom není pouze o dokonalé souhře aktivního a pasivního odpočinku, ale také o podpoře těla těmi správnými doplňky.

Tělo každého z nás – a u sportovců to platí dvojnásob – potřebuje dostatek vitaminů a minerálů, ale také bílkovin a dalších základních živin. To všechno můžeme získat pomocí zdravého stravování. Většinou je však potřeba jejich příjem podpořit kvalitními doplňky a sportovní výživou. Při správné volbě doplňků urychlíme regeneraci a jejím prostřednictvím i růst svalů případně úbytek tuků.

Svou úlohu mají při regeneraci organismu také tzv. regenerační masti, které sportovci v rámci prevence často podceňují a sáhnou po nich až v případě bolestivého zranění.

Regenerační masti v rámci prevence

Namožené a bolestivé svaly, bolest zad, nepříjemné pocity v kloubech… minimálně z televizních reklam možná znáte také regenerační klouby od Ibubrofenu, Voltarenu i dalších značek vyrábějících „pilulky na bolest,“ po kterých sáhneme v případě zranění.

V takovou chvíli už je ale často pozdě a mastičkou pouze potlačujeme příznak zranění, kterému se dalo předejít.

Jak zraněním a bolestem v rámci sportu předcházet?

V ideálním případě dostatečným strečinkem před sportovní aktivitou i po ní. Správnou technikou prováděného sportu i dostatečnou regenerací.

Dobrým příkladem může být běh.

Na první pohled jednoduchá činnost, kterou zvládají i ty nejmenší děti.

Pokud však v dospělosti jeden ze zmíněných kroků vynecháme, koledujeme si v lepším případě o natažené svaly. U posilování i dalších sportů platí to samé.

Důležitou součástí regenerace je, zvlášť v případě běhu, správná péče o tělo.

Sem spadá například pravidelná masáž (například s akupresurní podložkou), ale i aplikace regeneračních krémů na ta nejnamáhavější místa.

Thajský regenerační krém

Naší volbou je rozhodně oblíbený Thajský krém. Ten originálně sloužil přímo bojovníkům Muay Thai jako léčivá mast, podpora při přípravě na boj i stimulace při regeneraci v rámci tréninků.

Thajský krém tak příznivě působí nejen na již existující podlitiny, modřiny i namožené svaly, ale bude vám nedocenitelným společníkem i v rámci regenerace. Na rozdíl od podobných krému neslouží pouze k jednorázové úlevě od bolesti, ale i k dlouhodobé svalové regeneraci.

Krém stimuluje krevní oběh a pokožku nejprve ochladí. Chvilku po aplikaci však přijde příjemný hřejivý pocit, který přetrvá až po dobu několika hodin. Během této doby nastupují i jeho regenerační účinky, které pomáhají k rychlejšímu hojení svalů.

Krém se i dnes vyrábí podle tradiční thajské receptury, přestože se jeho složení stále mírně upravuje, aby splňovalo nároky moderní doby.

Mohlo by se Vám líbit