how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
ŽIVOTNÍ STYL

Zpříjemněte si letní „outdoorovou“ dovolenou s kvalitním vybavením

single-image

V Česku jsme ke kempingu měli vždycky blízko a v posledních letech kempování získává na oblibě u čím dál tím více lidí.

Ztížená možnost cestování do zahraničí má za následek vyprodané obytné vozy a kempy narvané k prasknutí. Patříte k lidem, kteří krásy kempování objevují až v posledních letech, nebo se řadíte k protřelým trempům? Ať tak nebo tak, přinášíme vám pár tipů, které vám dovolenou po krásách ČR zpříjemní.

Bez čeho se při kempování neobejdete?

Odpověď na tuto otázku není zrovna jednoduchá. Je totiž potřeba zvážit několik věcí.

První je styl vašeho kempování. Budete dovolenou trávit ve stanu nebo v „obytňáku“? Budete cestovat po kempech nebo plánujete turistickou dovolenou s přespáváním v lesích?

Základní výbava na kempování ve stanu mimo kempy

Základní vybavení na turistickou dovolenou ve stanu by mělo být minimalistické. Myslete na to, že si vše ponesete celý den na zádech – včetně vody a potravin minimálně na část dovolené.

Pokud plánujete výlet s přespáváním v přírodě, nezapomeňte se ujistit, zda se nacházíte v lokalitě, kde je kempování povolené.

To platí dvojnásob, pokud si plánujete na večer rozdělat oheň.

Ten si podle lesního zákona 289/1995 Sb. smíte rozdělat nejblíž 50 metrů od hranice lesa a i tak musíte splňovat podmínky zákona o požární ochraně (133/1985 Sb.), ten ve zkratce udává lidem povinnost chovat se tak, aby svým jednáním nezavdal příčinu k požáru.

Pokud chcete mít jistotu, že neporušujete žádný zákon a nechcete ohrozit ani poškodit přírodu kolem sebe, nejjistější je zapálit si vařič či malý uzavřený gril.

Kempování v kempu či obytňáku

Dovolená v kempu je o něco snadnější.

Pravidla kempu ohledně rozdělávání ohně bývají poměrně jednoznačná a oheň si můžete většinou zapálit na připraveném ohništi.

Pokud nepřespáváte ve vlastním voze, budete opět potřebovat stan, spacák a karimatku.

Některé kempy nabízejí vlastní restaurace, takže pokud chcete těchto služeb využít, obejdete se i bez vařiče.

V kempu si však můžete zařídit vlastní pohodlné zázemí prostřednictvím kempingového nábytku.

Příjemným doplňkem se může stát lapač hmyzu. V chladících boxech pohodlně převezete potraviny na venkovní vaření, stejně jako pivo a limonádu.

Pokud vás příliš neužije na každodenní výlety, nezapomeňte si do kempu přibalit ani nějaké ty kempingové hry, se kterými se zabaví nejen děti, ale i dospělí.

Mohlo by se Vám líbit