how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Sport v zimě? Jedině se správnou výbavou!

single-image

Outdoorový sport v zimě má své jedinečné kouzlo. Ať už jde o opravdu zimní sporty jako například snowboarding, nebo o běh či cyklistiku… Avšak více než jinde u zimního sportování venku platí potřeba správné výbavy. Protože ve chvíli, kdy se při sportu nachladíte, může vás to stát v lepším případě jen týden dva strávené v posteli. V tom horším si můžete uhnat zápal plic a o sportu si necháte několik příštích měsíců jen zdát.

Sportujte kdykoliv – hezky v teple

Pokud nejste člověk, který vyznává fitness centra, ale za to si užívá outdooru pokud to jen trochu jde, jistě vás nezastaví ani zima ani mráz. V lyžařské sezóně trávíte na horách času, co to jen jde a pokud už musíte být ve městě, ani v mínusových teplotách si nenecháte ujít žádnou příležitost k vyběhnutí do nejbližšího parku.

Pokud už máte s běháním nějaké ty zkušenosti, víte, že běhání v zimě není nejpříjemnější záležitost. Rozhodně ne v případě nedostatečného vybavení. S nezakrytými ústy a nosem si u většiny zimních venkovních aktivit pouze zaděláváte na ošklivou nemoc.

Někdo podobnou situaci řeší rolákem či obyčejným tunelem na krk a ústa.

Pokud už jde se zimou skutečně do tuhého, jasnou volbou je sportovní kukla.

Přestože se na první pohled nejedná o skvělý módní doplněk, jedná se o kus oblečení, které vás skutečně zahřeje a ochrání před nejednou nemocí.

Samozřejmostí by pak měla být dětská kukla, pokud sportujete i se svými potomky. Dále jsou na výběr i kukly v dámském či pánském provedení.

Kukly pod helmu

Pokud dáváte přednost snowboardingu nebo cyklistice, neměla by vám chybět kukla pod helmu. Ta vám totiž zajistí bezpečí i pohodlí – včetně dokonalé termoregulace a ochrany proti nepříznivému počasí i přehřátí.

Stejně jako u klasické kukly můžete vybírat i u těchto z různých velikostí a barev.

Výběr správné kukly

Při výběru sportovní kukly byste neměli podceňovat materiál ani velikost. Právě proto je důležité rozdělení na dámskou a pánskou verzi.

Pokud si zvolíte nejjednodušší kuklu z bavlny, jistě vás zahřeje a ochrání před nepřízní počasí. Pro nadšenější sportovce či motorkáře jsou však ideální kukly z funkčních materiálů.

Mohlo by se Vám líbit