how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Elegance na ledě – krasobruslení

single-image

Samotné bruslení na ledě je velmi elegantním sportem se spoustou zdravotních benefitů. Začít s ním můžete kdykoliv a ani „na stará kolena“ se nemusíte bát, že byste se mu nenaučili. A rozhodně se to vyplatí. Ovšem pokud mluvíme o krasobruslení, je to něco trochu jiného. Jedná se o sport, se kterým je radno začít v co nejnižším věku. Jeho krása se však nedá s ničím zaměnit.

Začátky krasobruslení

Historie krasobruslení sahá až do poloviny devatenáctého století. Ale tomu se dneska věnovat nebudeme. Podíváme se totiž na to, jak je nejlepší s krasobruslením začít, pokud o něm víte jen to, co jste viděli v televizi.

Pokud jste se rozhodli sami začít se krasobruslení věnovat nehledě na věk, nemůže vás nic zastavit. Záleží jen na vaší chuti a nadšení. Pokud máte nějaké taneční zázemí a zkušenosti (ideálně s baletem), máte i výborný start.

Většina krasobruslařů – ať už těch vrcholových či spíše amatérských, začíná s tímto sportem kolem čtvrtého roku života. V takovém případě stačí svému dítěti vybrat jeden z 85 krasobruslařských klubů, které v ČR existují a přihlásit ho.

A jaké jsou ideální vlastnosti budoucího krasobruslaře?

  • Je hravý a extrovertní,
  • pohybově nadaný,
  • miluje tanec,
  • rád se předvádí,
  • u hudby ani chvíli neposedí.

V ČR je občas problém s párovým krasobruslením. Příliš mužů tento sport nezajímá. Avšak pokud dvě děti takový krasobruslařský pár utvoří už v útlém věku, do budoucna mají obrovskou výhodu.

Benefity krasobruslení

Stejně jako klasického zimního bruslení má krasobruslení velkou řadu benefitů.

Vzhledem k tomu, že se při krasobruslení musí dítě věnovat i dalším sportům, jako je například balet či silový trénink, benefity se prudce násobí a s kondicí a rovnováhou rozhodně nebude mít jen tak problém.

Krasobruslení není nejlevnější sport – už jen kvůli zmíněným dodatečným sportům, bez kterých se krasobruslař neobejde.

Do začátku však postačí základní oblečení na led a zimní brusle určené krasobruslařům.

Mohlo by se Vám líbit