how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ SPORT

Chcete podávat čím dál tím lepší sportovní výkon? Nezapomínejte na odpočinek a zdraví!

single-image

Chcete podávat čím dál tím lepší sportovní výkon? Nezapomínejte na odpočinek a zdraví!

Sportu se většina z nás věnuje ze dvou důvodů. Prvním je dosažení a udržení vysněné postavy. Pro radost z pohledu do zrcadla i pro dobrý pocit, který sport přináší. Druhý a o něco zásadnější důvod je pak zdraví.

Já osobně se sportu věnuji především kvůli té představě, že bych se dožila třeba 80 let – a stala se ze mě shrbená babička, která zná jen čekárnu u lékařů a nemůže si sama dojít ani na záchod. Kdepak. Mými největšími vzory jsou právě fit lidé důchodového věku, kteří udělají patnáct shybů bez mrknutí oka, a ještě to natřou namyšlenému týpkovi na steroidech, který se zrovna snaží udělat co nejlepší selfíčko na Instagram.

Sport versus odpočinek

Sport však není jediný způsob, kterým kýžených výsledků dosáhnout. Pokud se jen trochu o sport zajímáte (a jinak byste tu nejspíše nebyli), určitě sami víte, že stejně důležitý, jako samotná aktivita, je i odpočinek. Nejenže právě ve fázi odpočinku rostou svaly a spalují se tuky, ale především je tělo, které si dopřává dostatek relaxu, mnohem odolnější vůči nepříjemným zraněním.

Nejlepším způsobem odpočinku je samozřejmě sauna, která však ani dnes není dostupná pro každého. Naštěstí existují i další možnosti, jak svému tělu i duši dopřát ozdravující odpočinek. A stačí vám na ně pár stokorun.

Masážní podložka a další metody snadné relaxace

Masážní podložka vaše tělo zregeneruje pomocí tisíců jehliček, které vás namasírují v parku, doma na podlaze při meditaci, ale také třeba při práci, pokud tuto podložku použijete na pracovní židli. Relaxační a zdravotní masáž současně si můžete užít skutečně kdykoliv. Je to totiž levná a velmi skladná varianta profesionální masáže, na kterou mnozí z nás nemají pravidelně ani finance ani dostatek času.

Pokud si chcete dopřát skutečně odpočinkovou atmosféru masáže, doporučujeme použít podložku v zatemněném pokoji při světle svíček. Pokud si k zážitku pořídíte i solné krystaly, o téměř zázračné uvolnění je postaráno raz dva.

Pokud vás masáže svépomocí zaujali, doporučujeme vyzkoušet také GRID ball nebo přímo masážní válce.

Péče při sportu i odpočinku

Krémy na prokrvení i prevenci zánětů při zranění jsou neodmyslitelné nejen pro maminky, ale také pro amatérské i profesionální sportovce. Z nabídky E-fitness si nemůžu vynachválit sprej BODYRUB, který současně chladí i zahřívá. Velmi jsem jej ocenila při namožení zad ve chvíli, kdy jsem zvedala činku příliš unavená a nepozorná – a lup, bolest na týden jak vyšitá. BODYRUB je super i na venkovní sporty, protože ho stačí na místo nastříkat a nemusíte se jej vůbec dotknout, takže se vám nedostane do očí ani na jiné citlivé místo. Slouží také jako skvělá prevence před větším, například běžeckým, výkonem.

Sportovcům by také neměla chybět mast METAXTREM, která slouží jako dezinfekční i regenerační prostředek při (téměř) jakémkoliv typu zranění.

 

 

 

Mohlo by se Vám líbit