how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
HUBNUTÍ ŽIVOTNÍ STYL

Do školy a do práce zdravě i efektivně

single-image

Přestože počasí je spíše prázdninové, školní rok je zpět v plné parádě. To znamená návrat k sedavějšímu životnímu stylu nejen pro dospělé, ale i pro děti, kterým nesvědčí už vůbec. Jak do běžné každodenní rutiny zařadit více času na pohyb nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče? Jednou z malých změn může být třeba doprava do školy a práce „po vlastních.“ Jaké způsoby dopravy jsou nejefektivnější a proč se vyplatí je alespoň párkrát do týdne zařadit?

Do školy i práce pěšky…

Poslední dobou je čím dál oblíbenější děti vozit do školy autem. Není divu, přece jen se jedná o organizačně nejsnadnější způsob, zvlášť pokud je dětí více a každé potřebuje dovézt jinam. Šetří vám však auto skutečně tolik času?

A je opravdu nemožné poslat alespoň starší děti samotné a po svých?

Chůze je ten nejpřirozenější pohyb, kterého se nám dostává čím dál tím méně. Sezení se poslední dobou často nazývá „novým kouřením“ což je sice možná trochu přehnané, ale sedavý životní styl, do kterého děti tlačíme už od malička, nejzdravější skutečně není.

Pokud máte školu daleko a bojíte se děti pouštět samotné, můžete je alespoň vysadit o pár bloků dříve, takže se jim po ránu dostane alespoň minima pohybu.

A stejný „trik“ můžete použít i na sebe. Místo parkování před kanceláří auto zaparkujte o pár bloků dále a užijte si alespoň krátkou ranní procházku.

Jezdíte do školy a práce městskou hromadnou dopravou?

To už máte alespoň malý náskok oproti automobilistům, ten můžete sobě i dětem zvýšit tím, že vystoupíte o zastávku nebo dvě dříve.

…Na kole

Kolo je dnes už poměrně běžným dopravním prostředkem a zvlášť během mírnějších jarních a podzimních dnů se těší velké oblibě.

Kolo je rychlé – a pokud sáhnete po kolu elektronickém, nemusíte si dělat hlavu ani s nadměrným pocením, pokud je škola či vaše práce na velkém kopci.

Už i velká města jsou dnes plná cyklopruhů i cyklostezek, na kterých je cyklista s helmou, světlem a viditelným oblečením v bezpečí.

Kolo je vhodný dopravní prostředek zvlášť pro středoškoláky a pro dospělé, kteří to mají do školy nebo práce pěkných pár kilometrů a chtějí se udržet fit, aniž by dělali příliš velký kompromis v rychlosti.

Když vezmete v potaz všechny dopravní problémy, na kole se leckde dostanete výrazně rychleji než autem.

Nebo třeba na koloběžce

Kolo není nic pro vás?

Ať už k němu nemáte vztah nebo prostě jen nemáte dost místa na jeho uložení, můžete zkusit kompromis.

Koloběžka je nejen skvělou zábavou, ale i dopravním prostředkem, pomocí kterého se do školy i do práce dostanete rychleji než po svých a často i rychleji než autem.

Pokud venku není vedro, nezapotíte se o nic více než při chůzi a, což je důležité zvlášť pro děti, je to prostě cool dopravní prostředek, který splní účel (dostane vás z místa A do místa B) a cestování na něm si prostě užijete.

Doprava po vlastní ose bez využití auta udělá pro vaše zdraví skutečně hodně – i kdyby mělo jít pouze o pár metrů. Tak na co ještě čekáte? 😉

Mohlo by se Vám líbit