how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT VÝŽIVOVÉ PORADENSTVÍ

4 tipy, jak nezapomenout na dostatek tekutin ani v sychravém počasí

single-image

Barevné listí. Mlha. Déšť a sychravé počasí, které i ty nejaktivnější sportovce láká k tomu strávit den v posteli s knihou a kakaem. Pokud tuto touhu přemůžete, a přece jen se rozeběhnete či se pustíte do jiného sportu, úskalí podzimního a zimního období tím ještě zdaleka nekončí. Jednou z největších „pastí“ podzimního a zimního období (nejen) pro sportovce, je (hned vedle rizika nachlazení) nedostatečný pitný režim.

Myslet na dostatek tekutin v létě je snadné. Vedro, při kterém se člověk se potí i v posteli, nás k pití dostatečného množství osvěžujících tekutin zkrátka přinutí. Jakmile se však trochu ochladí, pro mnohé s pitím nastává problém. Pojďme se podívat, jak se problému nedostatečné hydratace vyhnout.

Připomínka na chytrém fitness náramku

Fitness náramek mají dnes už snad všichni milovníci sportu a zdravého životního stylu. Není divu. Jedná se o hračku, která se dá pořídit už za pár stovek za které bude sledovat kvalitu spánku, počet kroků, ale například také VO2 max, spálené kalorie, tep… podle druhu náramku v podstatě vše, na co si vzpomenete.

Kromě sledovacích funkcí však má většina chytrých náramků také funkce takzvané „buzerovací“. To znamená, že si můžete nastavit, aby vám každou hodinu přikazovali zvednout se a dát si krátkou rozcvičku a přitom se i napít.

Jedná se o jeden z nejjednodušších způsobů, jak na pití nezapomenout ať už zrovna sedíte v kanceláři, u Netflixu nebo trénujete na maraton.

Udělejte si to dobré

Nejzdravější nápoj je voda.

Ale voda občas zkrátka omrzí. Nebojte se svůj pitný režim trochu oživit.

Jeden z nejlepších tipů je udělat si do velkého džbánu vodu s citronem, pomerančem nebo třeba okurkou. Skvěle funguje také například zelený či ovocný čaj. Ten můžete popíjet buď ještě příjemně horký nebo si naopak udělat jeho ledovou variantu.

Tento „trik“ vám s pitným režimem pomůže hned dvakrát. Nejenže trochu oživí nudnou vodní rutinu, ale pokud si nápoj uděláte třeba do litrového džbánku, ušetříte si i práci s pravidelnou přípravou. Navíc můžete pěkně pozorovat, jak tekutina ubývá, čímž nad svým pitným režimem získáte ještě trochu větší kontrolu.

Motivující lahve i nádoby na pití

Podobně motivační funkci mohou mít i stylové sportovní lahve. Například Smart Shake. Ten je ideální pro všechny sportovce, kteří sportují mimo pohodlí domova. Nejlépe ho využijí běžci, cyklisté a turisté, protože v sobě spojuje tři části. Největší je samozřejmě na tekutinu, menší na svačinu či potravinové doplňky a do poslední části si můžete schovat drobnou elektroniku či třeba šperk, pokud jdete např. do posilovny.

Lahve můžete využít také jako šejkr a na cestách si namíchat iontový nápoj nebo třeba povzbuzující čaj matcha.

Svačina? Ovoce a zelenina

Nejen pití je důležitou součástí pitného režimu. Velkou část vody přijmeme také z potravin. Alespoň pokud máme vyrovnanou stravu.

Pokud vám přes všechny tipy dělá pitný režim stále problém, zařaďte do svého jídelníčku velké množství ovoce a zeleniny, které vám s příjmem vody také pomohou. A zvlášť na podzim a v zimě povzbudí váš organismus a zbaví vás úmorné únavy.

Mohlo by se Vám líbit