how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ SPORT ŽIVOTNÍ STYL

Dech – základ spokojeného a klidného života

single-image

Dech je jedním z nejmocnějších nástrojů, které máme. Jedná se o nástroj odpočinku. S jeho pomocí snadno odstraníme stres a co je na něm nejlepší – je zadarmo a máme ho stále „při ruce“. Jeho moc však neužíváme naplno. Je pro nás takovou přirozeností a samozřejmostí, že na něj často zapomínáme.

Vědomé dýchání v praxi

Divíte se? Na dech se dá zapomenout velmi snadno. Možná dýcháme bez přestání ve dne v noci. Ale dýcháme skutečně kvalitně?

Odpověď na tuto otázku bývá často záporná. Na dech totiž myslí málokdo, což vede k nekvalitnímu a mělkému dýchání.

Tělu sice takový „běžný a každodenní“ dech k okysličení bohatě stačí, vědomé a hluboké dýchání tělu i mozku však prospívá mnohem lépe. Jen to zkuste.

  • Nádech.
  • Výdech.

A ještě jednou.

Cítíte se jinak?

Práce s dechem – snadná „antistresová pilulka“ vždy a všude

Dech je základem nejen při sportovních aktivitách. Je kotvou, která nás dovede přivést z hlubin nejhlubších starostí a stresu zpět do přítomnosti.

Práce s dechem se můžeme věnovat kdykoliv. Při sportu.

Při vypjatých okamžicích v práci. Pomůže nám usnout i ráno s nadšením vyskočit z postele.

Zbaví vás přicházejícího záchvatu úzkosti i trémy před veřejným vystoupením.

Kouzla, která kyslík s naším tělem dokáže, však u „obyčejného dechu“ zdaleka nekončí.

Jeho léčivé síly totiž využívá i tzv. kyslíková terapie, která rozhodně stojí za pozornost.

Co je oxygenoterapie?

Kyslíková terapie neboli oxygenoterapie má svůj původ v medicíně, kde se používá při akutních problémech s dechem a plicních chorob.

Oxygenoterapie si však z nemocnic našla pro své účinky cestu i do světa wellness, kde se používá pro snižování stresu, posílení imunity i pro regeneraci organismu. Kuřákům a lidem s náročnou fyzickou prací pomáhá pořádně se nadechnout a má preventivní účinky proti civilizačním chorobám.

Jak oxygenoterapie probíhá?

Pro kyslíkovou terapii se používá tzv. kyslíkový koncentrátor. Jedná se o přístroj, jehož pomocí prostřednictvím masky vdechujete koncentrovaný kyslík v zásadně vyšším množství, než je možné přijmout ze vzduchu.

Přestože na první pohled možná vypadá trochu strašidelně, vše je absolutně bezpečné a po půl hodině této terapie lidé prožívají skutečné uvolnění.

Generátor kyslíku Everfloe pořídíte na Efitness.cz

Už oxygenoterapii znáte a víte, že je pro vaše tělo skutečně prospěšná, ale nechcete kvůli ní pravidelně docházet do wellness center? Nebo jedno takové zařízení vlastníte a chtěli byste příznivé účinky kyslíkové terapie dopřát svým klientům?

Pak pro vás máme dobrou zprávu. Na Efitness.cz si můžete pořídit vlastní generátor kyslíku, a to rovnou jeden z těch nejlepších od značky PHILIPS RESPIRONICS.

Kyslíkový generátor Everfloe je díky svému modernímu designu a jednoduché obsluze vhodný nejen do wellness centra, ale i pro koncové uživatele, kteří si chtějí oxygenoterapii dopřávat v pohodlí domova. V obou případech jistě oceníte jeho tichý chod i velmi nízké provozní náklady.

Základní technické parametry:

  • Napájení 220 V AC
  • Výstupní průtok kyslíku 0-5 l / min
  • Výstupní koncentrace kyslíku cca 95 % při 2l/min
  • Hlučnost cca 40 dBa
  • Hmotnost 14 kg
  • Rozměry 58 cm x 38 cm x 24 cm
  • Provozní teplota 15-35 ˚ C
  • Příkon elektrické energie 280 W

Mohlo by se Vám líbit