how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Oživte si zimní sezónu airboardingem

single-image

Už vás nebaví pořád dokola lyže, běžky, snowboard a další okoukané zimní sporty? Zkuste si letos na horách airboarding! O co jde a proč tenhle sport zaujme nejen fanoušky adrenalinu, ale i pohodových zimních sportů?

Co je airboarding

Airboarding v sobě spojuje to nejlepší ze snowboardingu a bodyboardingu (surfování na břiše). To znamená, že si sníh užijete pěkně zblízka. Konkrétně na břiše.

Airboard připomíná bodyboard ve více ohledech, primárně se liší tím, že se místo na vlnách odehrává na sněhu. Ovládání „prkna“ je však podobné, stejně jako samotný zážitek.

Chcete změnit směr? Stačí přenést váhu na požadovanou stranu. Zpomalení a brždění probíhá otočením prkna o 90 stupňů. Žádná velká věda, za to skutečně velká zábava i relax!

Trend airboardingu je na vzestupu, zapojte se i vy

Airboarding je v zimních sportem nováčkem. Poprvé se o něm začalo mluvit v roce 2001. Značku Airboard si v té době nechal registrovat Joe Steiner, zakladatel společnosti Fun Care AG, která se do té doby soustředila na vodní sporty. To Steinerovi nestačilo, a právě v roce 2001 navrhl první airboard. Od té doby je tento sport rok od roku po celém světě oblíbenějším.

Pokud chcete s airbordingem začít, právě teď je ideální příležitost! Ještě stále se zdaleka nejedná o „mainstream,“ přesto je airboard možné pořídit poměrně levně a udělat na každé sjezdovce skutečný dojem.

Co budete k airboardingu potřebovat?

Airboarding je na výbavu nenáročný. Kromě airboardu, se kterým se v českých obchodech můžete setkat také pod názvem sněžný kluzák, budete potřebovat kvalitní přilbu. Na airboardu můžete dosáhnout v extrémních případech rychlosti kolem 100 km za hodinu, takže se bez přilby skutečně neobejdete. S tím jdou pak samozřejmě ruku v ruce i lyžařské brýle a vhodné oblečení na sjezdovku.

Začátky na airboardu

Vzhledem k vysokým rychlostem, kterých můžete při airboardingu dosáhnout, je zvlášť na začátku důležitá opatrnost a nácvik základních technik (otáčení, brždění, správný úchop, abyste airboard při pádu neztratili apod.) na menších kopečcích. Přestože se na airbordu jezdí v leže na břichu, v začátcích můžete zkoušet jízdu a nácvik techniky v sedě.

Tak co, zkusíte letos tento trend i vy? 😊

 

Mohlo by se Vám líbit