how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ SPORT

Chcete pevnou postavu do plavek, kterou jen tak nic nerozhází? Oživte si cvičení balanční podložkou, a ještě to stihnete!

single-image

Toužíte po perfektně vypracované postavě i skvělé kondici a stále ne, a ne najít cvičení, které by bylo to pravé právě pro vás? Možná hledáte právě balanční podložku, která při cvičení aktivuje a posiluje i stabilizační svalové partie. Balanční podložka je natolik všestrannou pomůckou, že ji dnes najdeme ve většině fitness center i ve starých dobrých posilovnách, protože se jedná o nástroj, který má své místo nejen při tvarování postavy, ale také při rehabilitacích.

Univerzální pomůcka pro seniory i profesionální sportovce

Balanční podložka je, díky svému původu právě v rehabilitačních cvicích, velmi vhodná pro lidi všech věkových kategorií i s různým omezením pohybu, stejně tak si v cvicích s ní najdou své i profesionální sportovce. Jedná se zkrátka o velmi univerzální pomůcku, která by neměla chybět žádnému nadšenci do pohybových aktivit.

Základní cviky s balanční podložkou

Balančních podložek je několik typů. V naší nabídce je nejoblíbenější klasickou Su Ball Extra k oboustrannému použití.

Jak na ní cvičit? Pojďme začít od úplného základu.

  1. Podložku si otočte plochou stranou nahoru. Poté si na ni stoupněte jednou nohou a vyzkoušejte, jak dlouho to vydržíte. Poté vyměňte nohy.

Jedná se o základní cvik, kterým si vyzkoušíte vlastní stabilitu a posílíte stabilizační svaly středu těla i nohou. I s tímto základním cvikem pomocí balanční podložky posilujete důležité svalové skupiny, a navíc trénujete vlastní stabilitu. Při pravidelném cvičení už se nikdy nebudete muset bát manévrovat s třemi taškami a kočárkem v přeplněné hromadné dopravě.

  1. Stále plochou stranou nahoru můžete na podložce začít dělat klasické dřepy. S pomocí podložky společně s nohami potrénujete i svou rovnováhu a po pár dnech pravidelného cvičení se můžete těšit na skutečně viditelné výsledky.

Další v řadě je klasické protahování, které však s podložkou udělá s vaším tělem divy.

  1. Podložku si otočte vypouklou stranou navrch. Opřete se o ni rukama v horní pozici klasického kliku. Zvedněte jednu ruku a vytočte se za ní celým tělem.

Tento cvik opět potrénuje především vaši stabilitu. Přitom si protáhnete horní část těla, stejně, jak znáte u klasické varianty tohoto protahovacího cviku.

  1. S balanční podložkou si můžete užít i kardio a je jisté, že se u něj pořádně zadýcháte. ideálním cvikem jsou tzv. náskoky, kdy na podložku (otočenou vypouklou stranou nahoru), skáčete vždy jednou nohou ze strany – pohyb se trochu podobá in-line bruslení. Skvělým kardio pohybem je také další klasický cvik s názvem horolezci. Opět se nastavte do horní polohy kliku s rukami na vypouklé části podložky. Poté přitahujte, vždy křížem, nohy k hrudi.

Balanční podložka je opravdu univerzální pomůcka, se kterou můžete oživit vaše domácí cvičení a pokud chcete nejen skvěle vypadající postavu, ale ještě dokonale funkční, rozhodně byste ji neměli přehlížet.

Mohlo by se Vám líbit