how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Letní sezóna je tu! Jak vybrat přilbu (nejen) na kolo?

single-image

Ať už dáváte přednost cyklistice nebo in-linům, bez přilby to nepůjde. Ve skutečnosti, zvlášť u cyklistiky, je helma stejně důležitá, jako kolo samotné. A i u kolečkových bruslí můžete bez této ochrany nepříjemně narazit. Jen málokdo chce léto proležet v posteli kvůli otřesu mozku či něčemu horšímu… Naštěstí dneska mohou být sportovní přilby nejen užitečné, ale také tak stylové, že se je budete chtít nosit i při obyčejné procházce. 😊

Jakou přilbu vybrat?

Základní otázka u výběru přilby na kolo či brusle je – k čemu ji budete používat? Jinou ochranu hlavy totiž potřebuje silniční cyklista a jinou zase hráčky roller derby či offroadaři. U výběru helmy na kolo i na brusle je důležité nenechat se zaslepit úžasným designem. Zvlášť ty pro BMX cyklisty jsou často sice na pohled dokonale vymakané, ale funkce stojí daleko za vzhledem.

Výjimkou je přilba W-TEC Downhill, se kterou uděláte parádu při offroadu i při BMX tricích, a přitom vás ještě skvěle ochrání.

Přilba vhodná na silnici

Na rozdíl od ostatních typů přilby je ta na silnici lehoučká. Právě její nízká váha je jedním z nejdůležitějších parametrů – samozřejmě po bezpečnosti. Silniční přilby mají vysokou prodyšnost i velmi dobrou ventilaci, takže je poznáte většinou podle velkého množství větších větracích otvorů.

Na silničních přilbách na kolo nemá cenu hledat žádné zajímavé okrasy. Je to skutečně funkční věc, která moc parády neudělá – za to vás však ochrání před zraněním.

Typickým zástupcem silniční přilby je například SULOV MATTEO.

Všestranné přilby

Pokud se věnujete rádi chvíli tomu a chvíli zase něčemu jinému, ale nic z toho není „láska na celý život“ aby se vám vyplatilo investovat do speciálního vybavení, ideálem je všestranná přilba, kterou využijete na silnici, v lesích, ale třeba i na těch kolečkových bruslích.

Pokud hledáte podobné všestranné řešení, ideální je sáhnout po přilbě určené pro horská kola, která toho snese nejvíc, a přitom je stále poměrně lehká i stylová.

Přilby na skate

Speciální variantou jsou pak přilby pro skateboardisty. Ty jsou skutečnou stylovkou, která poskytuje dokonalou kombinaci ochrany i designu. Typickým zástupcem této kategorie na Efitness je přilba na skateboard SULOV U4.

Základ je, aby dobře seděla

Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, musí vám sednou jak přibitá. Nesmí vás příliš tlačit, ale už vůbec nesmí být příliš volná. Dělení přileb na ženskou a mužskou variantu není jen otázka vzhledu, ale i přizpůsobení anatomického tvaru. Pokud si objednáte přes e-shop přilbu, která vám nesedne, nebojte se ozvat. Vaše bezpečnost je na prvním místě!

Mohlo by se Vám líbit