how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Benefity hokeje, florbalu a dalších týmových sportů

single-image

Nikdo snad nepochybuje o tom, že právě hokej je naším národním sportem – přestože nejmladší generace našich hokejistů zatím těm starším ani nedýchá na paty. Co když to mají změnit právě vaši potomci…? Stejně tak se k národním sportům pomalu začíná počítat i florbal, který má o něco nižší vstupní náklady a mezi mladou generací patří k nejoblíbenějším týmovým sportům… Chcete vaše ratolesti zaměstnat něčím zábavným a přitom zdravým? Pojďme se podívat, jaké benefity tyto sporty poskytují a jaké vybavení se nejvíc hodí do jejich začátků.

Benefity hokeje, florbalu a dalších týmových sportů

Přestože se typ týmových sportů typu hokej neřadí k těm úplně nejbezpečnějším aktivitám, které může sportovec vykonávat, jejich benefity – ať už po fyzické či společenské stránce, zdaleka přesahují jejich rizika a nevýhody. Ať už se jedná o nácvik týmové spolupráce či o pravidelný pohyb, který zpravidla děti baví mnohem více než obyčejný tělocvik.

Jaké jsou tedy největší zdravotní benefity hokeje a florbalu?

  • Pomáhají pálit tuk a kalorie,
  • posilují srdce a celý kardiovaskulární systém těla,
  • zrychlují metabolismus,
  • posilují a protahují celé tělo,
  • pomáhá s vývojem koordinace rukou a očí,
  • stejně jako ostatní cvičení posilují také mozek,
  • zlepšují komunikaci a týmovou spolupráci.

A to je jen malá ukázka z toho, jak prospěšné tyto týmové sporty jsou. Velká řada benefitů je společná i pro ostatní – zvláště silové sporty. Ale hokej a florbal jsou nejlepší volbou pro děti k tomu, aby si vytvořily správné sportovní i komunikační dovednosti, které je budou provázet po zbytek života.

Vybavení na florbal a hokej

Stejně jako v benefitech, i ve výbavě se hokej s florbalem vcelku doplňuje, ač samotné vybavení byste zaměňovat neměli.
V každém případě ani na začátku se ani u jednoho sportu neobejdete bez chráničů a přileb. Stejně tak je u obou sportů důležitá v začátcích hokejka. Speciální si můžete pořídit na hokej i florbal.
Důležitý bývá u obou sportů také dres. Ten však často zakoupíte přímo ve vašem družstvu.

A co pokud ani jeden sport není „tím pravým ořechovým?“

Pokud chcete dát dítě na týmový sport, aby se hned v mládí naučilo jak komunikaci, tak týmové hře, a navíc čerpalo všech ostatních benefitů, ale florbal a hokej nelákají vás ani vaše potomky, můžeme doporučit skvělý nohejbal či házenou.
Při výběru sportovních aktivit byste však rozhodně neměli vynechat ani badminton, který je skvělou zábavou v každém věku.

Mohlo by se Vám líbit