how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ SPORT

Plavání – sport skutečně pro každého!

single-image

Pokud plavete jednou za rok v létě na koupáku, jako plavecká výbava vám stačí plavky. A pokud preferujete nuda pláž, tak se i bez nich obejdete. Pokud však berete plavání jako sport, pomocí kterého se dostanete do formy, bude se vám hodit i pár dalších věcí.

Proč zrovna plavání?

Plavání je úžasný sport, který se hodí skutečně pro každého.

Proč?

Jedná se o cvičení, kterým protáhnete i posílíte celé tělo.

Uvolníte hrudní páteř i ramena, posílíte svůj kardiovaskulární systém stejně jako svaly (včetně bicepsů, tricepsů a břišních svalů).

Plaváním se zkrátka dostanete do skvělé formy. Přitom se jedná o pohyb, který je pro tělo naprosto bezpečný. Přestože ho namáháte a posilujete, nevystavujete své tělo stejnému stresu jako například při běhu.

Plavání je tak skvělé i pro lidi s nadváhou i jinými zdravotními problémy.

Bazén je stejně tak skvělým doplněním k jiným sportům jakožto kompenzační pohyb.

Zkrátka a dobře ať už jste vášnivý běžec či kulturista, bazén by se měl do vašeho sportovního plánu dostat alespoň jednou či dvakrát do týdne. To samé platí i v případě, že se teprve chcete dostat do formy.

Pokud se rozhodnete stát se v bazénu častým návštěvníkem, budete potřebovat pár doplňků. O jaké se jedná?

Jak vybrat plavecké brýle a další doplňky

Kromě vhodných plavek by vám rozhodně neměly chybět ani plavecké brýle.

Nejenže vám brýle umožní pohodlněji používat správnou plaveckou techniku, protože vám pod vodou zlepší viditelnost, ale především vaše oči chrání před infekcí z chloru a dalších látek či nečistot, a to jak v bazénu, tak u moře.

Jak vybrat plavecké brýle

Plavecké brýle můžete vybírat podle barvy skel.

Čirá, ale i barevná skla se hodí především do vnitřních bazénů. Zvlášť ta barevná dovedou vnitřní prostory příjemně projasnit.

Pokud dáváte přednost plavání venku, oceníte naopak skla tmavší či dokonce kouřová.

Plavecké brýle je dobré vybírat také podle uchycení na nose.

Pokud sáhnete rovnou po závodních plaveckých brýlích, budou mít nos vyměnitelný. V balení je zpravidla několik náhradních, takže si velikost můžete vyměnit podle potřeby.

Samočinný nos se zase díky své ohebnosti vašemu obličeji přizpůsobí. Podobně fungují i brýle s nosem na „zarážky.“

U brýlí je důležité také těsnění.

Většina má dnes hypoalergenní silikonové těsnění, díky kterému se vám do očí nedostane při správné velikosti brýlí ani kapka vody.

V bazénu se neobejdete ani bez koupací čepice, která chrání jak vaše vlasy před chlorovanou vodou, ale chrání i bazén před vašimi vlasy. 😊 Do bazénu se tak často bez koupací čepice ani nedostanete.

Podívejte se i na naše další plavecké potřeby.

Mohlo by se Vám líbit