how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ

Nepodceňujte strečink

single-image

Strečink je možná tou nejméně populární částí každého cvičení. Mnozí sportovci dokonce pravidelně riskují zranění, jen aby se mu vyhnuli. Přitom nemusí jít o kdo ví jak dlouhou činnost. Rozhodně ne v případě, že se protáhnete před i po cvičení správně.

Strečink je nepostradatelnou součástí každého cvičení od běhu a skákání přes švihadlo, tanec až po posilování s vlastním tělem i těžkými činkami. Pokud se před cvičením správně protáhnete a zahřejete, hrozí vám mnohem nižší pravděpodobnost zranění při nešikovně provedeném pohybu.

Kromě toho bude váš výkon po strečinku také výrazně lepší, protože se správným protažením zvýší efektivita prováděných pohybů.

Strečink se dělí na statický a dynamický.

Dynamický strečink je nejdůležitější před běháním. Kromě protažení si u něj také zahřejete svaly, takže budou připravené podat ukázkový výkon.

Pár tipů na dynamický strečink před během či posilováním

Kop do hýždí ve stoje: Stoupněte si, zpevněte celé tělo v pozici vzpřímeného prkna a postupně se jednou i druhou nohou snažte kopnout do hýždí.

Běh na místě: V pozici prkna ve stoje (podsazená pánev, zpevněné tělo), postupně zvedejte nohy o něco výše než při běhu, společně s nimi jako při běhu používejte i ruce – opakujte alespoň 50x.

Box do vzduchu: Zaujměte pozici jako při snaze o úder. Jednu nohu lehce dopředu, druhou dozadu a ruce před sebe zatnuté v pěst. Pomocí boků „boxujte“ před sebe do vzduchu.

Nezapomeňte ani na protažení krční páteře a kloubů.

Nepodceňujte ani protažení po sportu

Ani po skončení sportovní aktivity byste neměli zapomenout svaly protáhnout. Alespoň pokud nechcete druhý den trpět příliš velkou svalovou bolestí a únavou.

K tomu je ideální foam roller, který vás současně i promasíruje. Při správném použití je masážní válec, skutečně nenahraditelnou pomůcku.

Strečink po sportovní aktivitě je ještě méně populární než protažení před. Přesto není o nic méně důležité a rozhodně byste jej neměli posilovat.

Cvičení má totiž efekt pouze v případě, že se mu věnujete pravidelně, s čímž se zranění z nepozornosti nepříjemně vylučují.

Mohlo by se Vám líbit