how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ

Je lepší cvičit doma, nebo v posilovně?

single-image

Jednoduchá odpověď na tuto otázku zní: „to záleží“. Záleží to na mnoha faktorech, které si dnes společně probereme. Cvičení doma i v posilovně má totiž své velmi zásadní výhody a nevýhody a zcela jasně se dá hned na úvod říct, že neexistuje univerzální odpověď, která by platila pro každého.

Výhody domácího cvičení

Cvičení doma má základní výhodu v úspoře času. Místo toho, abyste strávili čas cestou, můžete se pustit do rozcvičky a trénink máte za sebou v době, kdy byste třeba do posilovny teprve dorazili.
Domácí tělocvičnu či posilovnu si můžete zařídit přesně po svém, na základě toho, jaký máte prostor a čemu se nejraději věnujete.
Sama mám momentálně blízko spíše k minimalistickému pohybu a cvičení a stačí mi tak jeden kettlebell a minimum prostoru. Pokud však dáváte přednost strojům a máte více prostoru, můžete se ve svém domácím prostředí věnovat třeba i veslařskému tréninku. Vaší fantazii tak klade meze pouze dostupný prostor.
Další výhodou pak je i možnost cvičit v pohodlí svého prostoru bez cizích lidí, s čímž má mnoho osob, zvláště introvertů, často problémy. S poslední „výhodou“ domácího cvičení se však váže také řada negativ…

Výhody posilovny a nevýhody cvičení v klidu a pohodlí domova

Přestože je cvičení doma skvělou možností pro velkou řadu introvertů, a i těch lenivějších z nás, váže se k němu i velká řada negativ.
Jeden z nich je například problém s motivací. Nevím, jak to máte vy. Například já toho doma rozhodně zvládnu, alespoň ze začátku, mnohem méně.

Padesát angličáků? Pche, nedám ani deset. Přesto během vedeného tréninku sice málem vypustím duši, ale prostě to dám.
Pokud nemáte se cvičením zkušenosti, začínat doma nemusí být 100% bezpečné. Bez vedení můžete dělat zbytečné chyby, kterým je s trenérem možné snadno předcházet.
Jestliže je pro vás posilovna jasná volba, ještě se hodí zamyslet nad výběrem té pravé. Výběr je v dnešní době skutečně bohatý – od klasických fitness center, po cross a funkční tréninky až přes různé společné tréninky běhu, jógy…

Závěrem – nejdůležitější je cvičení samotné

Ať už si vyberete kteroukoliv možnost – cvičení doma či ve společnosti za dohledem trenéra – základem je samotný pohyb.
Dejte si však záležet na výběru skutečně kvalitních nástrojů a současně i technik cvičení.

Mohlo by se Vám líbit