how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
CVIČENÍ SPORT

Jak bezpečně sportovat při tropických teplotách?

single-image

Tropická vedra nás neminula ani letos. Pokud však žijete sportem, je nám jasné, že vás ani tato situace nezastaví. A to je dobře, protože bez přirozeného pohybu lidské tělo chátrá a trpí. Za těchto podmínek je však bezpodmínečně nutné dodržovat několik jednoduchých zásad, které zajistí, že při vaší oblíbené aktivitě nezkolabujete.

Pitný režim

Pokud už nějakou tu chvíli sportujete, určitě vám pitný režim připomínat nemusíme. Jedná se však o tak důležitou a zásadní věc, že ji přece jen nevynecháme. Navíc přiznejme si to, přestože o důležitosti pitného režimu, zvlášť během vlny veder, všichni dobře víme, často na pití i tak zapomínáme.

Jak se zapomínání vyhnout? V první řadě je důležité vypít alespoň sklenici vody před samotnou sportovní aktivitou a sklenici poté. Při samotné sportovní aktivitě, ať už se jedná o cokoliv, bychom měli mít vždy lahev s vodou po ruce a tekutinu doplňovat průběžně. Pamatujte, když máte žízeň, už je pozdě. Protože žízeň je prvním příznakem dehydratace organismu.

Pokud máte problém s tím, že si nikdy nevzpomenete včas, většina chytrých fitness náramků a hodinek má funkci, která vám dodržování pitného režimu automaticky připomene.

Zvolte vhodný čas

V létě je důležitější než kdy jindy vybrat na pohybovou aktivitu ten nejlepší čas.

Jedna z nejkrásnějších činností je běh prázdnou přírodou v okamžicích, kdy se pejskaři teprve pomaličku probouzejí, a i slunce teprve nabírá svůj první ranní dech. Pokud jste zarytou sovou a nic vás k rannímu vstávání nepřiměje, můžete si podobně vychutnat i večerních hodin těsně přitom, co slunce pomaličku zapadá za obzor.

Volte vhodný oděv

Sportovní oblečení na léto by mělo být funkční, odvádět pot a zároveň chladit. Pro túru či procházku po městě je do těchto tepelných podmínek ideální například len. Pro sport pak volte funkční sportovní oblečení, které je určeno do vysokých teplot. Nezapomínejte ani na vhodnou pokrývku hlavy, která vás ochrání před sluncem.

Nezapomínejte na opalovací krém s dostatečným faktorem

Pokud sportujete venku, nezapomínejte ani na opalovací krém. Nejlepší je ten s faktorem 50. Protože sport se spáleninami opravdu není „to pravé ořechové“.

Mohlo by se Vám líbit