how long does steroids stay in your system what are topical steroids steroids for back pain stress dose steroids steroids for dogs what does steroids do does the rock take steroids natural vs steroids steroids and alcohol steroids online can you drink on steroids
SPORT

Jak vybrat první odrážedlo

single-image

Odrážedlo je věc, bez které se neobejde snad žádné dětství už poměrně dlouhou řádku let. Jedná se o první dopravní prostředek, ale také o hračku, kterou budete jako rodič většinu procházek tahat v ruce. Na první pohled se možná výběr prvního odrážedla nezdá jako velká věda. Zkušenosti rodičů, kteří sáhli po tom prvním, co je trklo do nosu, však říkají opak. Na co všechno si dát pozor při výběru, aby z něj měly radost děti a rodiče z něj nešíleli?

Stabilita odrážedla

Stabilitu odrážedla (či odstrkovadla) odráží v první řadě počet koleček. Odrážedlo je vhodné pro větší děti. Má dvě či maximálně tři kolečka. Připomíná kolo bez pedálů. Dítě na takovém odrážedle už musí umět udržet rovnováhu a je tak vhodné spíše pro starší, které už umí chodit. Dvoukolečkové odrážedlo je vhodné pro děti přibližně od dvou let.

Odrážedla pro menší děti mají většinou čtyři kolečka a rovnováhu při pohybu nevyžadují. Vlastně na něm jen pomocí odrážení trošku popojíždí. Je tak vhodné pro děti, které se chodit teprve učí.

Obě varianty jsou pro děti skvělou možností, jak se zlepšit v koordinaci a také si užít na procházkách o trochu více samostatnosti.

Váha odrážedla

Tenhle parametr je pro rodiče jedním z nejdůležitějších. Většinu času ho totiž ponesou právě oni. Pokud máte jedno dítě, které běhá po svých, druhé v kočárku a k tomu ještě nákup, určitě oceníte odrážedlo co nejlehčí.

Váhově ideální je například Enduro maxi se třemi kolečky a váhou pouze 1,26 kg.

Rostoucí odrážedla

Další vlastností, kterou byste u odrážedla měli sledovat je to, zda roste s dítětem. To většinou poznáte podle parametrů výška sedla a řídítek. Pokud mají v parametru uvedenou pouze jednu velikost, nedají se nastavit společně s růstem dítěte a tím pádem bude potřeba za pár měsíců odrážedlo o něco větší.

Odrážedla rostoucí s dítětem většinou mají uvedené u těchto parametrů určité rozmezí, které umožňuje velikost růstu dítěte přizpůsobit.

I u „rostoucího“ odrážedla je však třeba dávat pozor na maximální nosnost prvního dopravního prostředku.

Další parametry, na které koukat

Pro rodiče i děti je dále důležitý raid neboli točivost předního kolečka. Podle něj poznáte, zda se dá na odrážedle snadno zatáčet.

Dívat byste se měli také po materiálu koleček i konstrukce, podle něj můžete odhadnout odolnost i bezpečnost odrážedla.

Mohlo by se Vám líbit